DİMES %100 Üzüm Suyu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozpirik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ozpirik

Üye
1 LT
Fiyat : 1.99 (BİM'de)

Enerji Değerleri (100 ml yazılmış, ben kıyaslanması için 2 ile çarpıp 200 ml yazacam)
Enerji :128 kcal
Protein: 0.66
Karbonhidrat : 30.4
Yağ : 0.4

Tadı da süper, tavsiye ederim. Bunun üzerine meyve suyu içemiyorum artık. Üzüm-Vişne olanları da var.
 
Düşündüğün anlamda olmadığı kesin. Üzümleri sıkıp yapmıyorlardır heralde.. Ama üstünde 1 lt meyve suyu için 1.1 kg meyve kullanılmıştır yazıyor.
 
onun %100 üzüm suyu olduğuna inanıyormusun gerçekten ?

doğru diyorsun, piyasadaki tüm meyve suları vs hepsi dediğin gibi...sütlerde öyle adamlar sütten kar etmek için içine suyu, süttozunu vs. katkı maddelerini karıştırıyorlar bizde ona para verip süttozu içiyoruz sonrada kalsiyum aldik diyoruz b*k aldık memlekette herşey hilee
 
doğru diyorsun, piyasadaki tüm meyve suları vs hepsi dediğin gibi...sütlerde öyle adamlar sütten kar etmek için içine suyu, süttozunu vs. katkı maddelerini karıştırıyorlar bizde ona para verip süttozu içiyoruz sonrada kalsiyum aldik diyoruz b*k aldık memlekette herşey hilee

Konsantreden üretilmiş meyva suyudur ve bence işe yaramaz.

Cok isteniyorsa, kavaklı dere üzüm suyu var dia da.

Yüzde yüz çekirdekleri ile sıkılmış üzüm suyudur. Fiyatıda 1.5 ytl.

Aradaki farka bakın.

2 ytl dimes konsantre meyva suyu allah bilir meyva oranı ne kadar.

1.5 ytl kavaklı dere üzüm suyu 200 ml. üstelik şarap fabrikası yapıyor.

Süt içinde asla,pastorize uzun ömürlü süt almayın. Onun yerine gidin, yarım kilosu, 1.350 tl olan günlük süt alın.

üstelik, ertesi gun bu süt aynen geri iade ediliyor. Adından anlaşılacaği gibi hilesiz ve gunluk süt.

1 litre süt 1 ytl nasıl olur ya?

Akıl var mantık var.

Her seyın katkısızı en iyisidir.

Eklemek istiyorum.

MEYVE SUYU ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

Meyve suyu, meyvelerden elde edilen fermente olmamış, fakat fermantasyon kabiliyetinde olan içeceklerdir. Meyve suları, berrak meyve suları, bulanık meyve suları ve nektarlar olarak üç guruba ayrılabilir.
kaynak: GeldiK http://www.geldik.com/ziraat/51428-meyve-suyu-uretimi-nasil-yapilir-meyve-suyu-uretimi-hakkinda.html

Tüm meyve sularından nektar yapılabilir. Fakat ülkemizde nektar daha çok domates, kayısı ve şeftaliden; berrak meyve suları da vişne, üzüm, elma ve nardan yapılır. Berrak meyve sularında durultma işlemi yapıldığı halde bulanık meyve sularında durultma yapılmaz. Bunlar durultulunca yavanlaşır.

Ülkemizde bu tip meyve suları turunçgil meyvelerinden yapılmaktadır. Nektarlar ise meyve etinin ezilmesi ile elde edilen pulpa su, şeker ve organik asitlerin katılması ile elde edilirler. Bunların kendilerine özgü bir kıvamları vardır. Daha çok çilek, kayısı, şeftali, erik, kızılcık, armut gibi meyvelerden yapılır.

Berrak Meyve Suyu Yapımında İşlem Aşamaları

Ayıklama
Yıkama
Sınıflama ( tasnif )
Sap ayırma, Çekirdek çıkarma
Meyvenin parçalanması
Mayşenin ısıtılması
Presleme
Durultma
Filtrasyon
Pastörizasyon

1. Ayıklama

Fabrikaya gelen meyveler, içindeki yaprak, sap gibi yabancı maddeler ile çürük, ezik, ve küflü olanlarından ayrılır. Bu arada ham olanlarında seçilmesi gerekir. Ayıklama yürüyen bantlarda işçiler tarafından yapılır.

2. Yıkama

Yıkama, ürünün toz, toprak, yaprak ve kırıntılarının uzaklaştırılması için yapılır. Bu arada ayrıca mikroorganizma yükü de azalır. Genelde meyvenin 2-3 kat yıkama suyu hesaplanır. Su sıcaklığı arttıkça yıkamada etki artsa da, aroma kaybının önlenmesi için su sıcaklığının 35 derecenin altında tutulması gerekir. Yıkama makinelerinde püskürtme ve çalkalama düzenli olmalıdır.
3. Sınıflama

Konserve yapımında olduğu gibi dikkatli bir sınıflama olmasa bile örneğin turunçgillerde iriliğe göre bir ayırma yapmak gerekir.

4. Sap ayırma, Çekirdek çıkarma

Üzüm, vişne v.s. gibi zorunlu olarak sapları ile elde edilen meyvelerin sapları, işlenmeden önce özel makinelerde ayrılır. Aksi halde saptan geçerek fenollü maddeler ve klor gibi bileşikler meyve suyunun tadını bozar.
Çekirdek çıkarma işlemi, sadece pulpa işlenecek şeftali, kayısı ve erik gibi sert çekirdekli meyvelere uygulanır.

5. Meyvenin parçalanması

Meyvenin parçalanması özel meyve değirmenlerinde yapılır. Meyve değirmenleri, işlenen meyve çeşidine göre farklı yapılardadır. Domates ve yumuşak meyveler döner bıçaklarda, elma gibi sert meyveler de özel kıyma makinelerin da parçalanır. Meyvelerin öğütülmesi çok ince olursa presleme ve durultma güçleşir, kaba olursa da meyve suyu randımanı düşer. Bu nedenle bu işlem itina ile yapılır.

Berrak meyve suyu imalinde, ısıtılan mayşe 50 dereceye kadar soğutulur ve içine pektolitik enzimler katılarak pektinler parçalanır. Böylelikle hem daha berrak meyve suyu elde edilir, hem de renk maddelerinin suya geçmesi kolaylaşır.
Isıtma işlemi, 85–87 derecelerde 2–3 dakika yapılır. Ancak berrak meyve suyuna işlenecek mayşe ısıtılmaz.

6. Mayşenin ısıtılamsı

Parçalanmış meyveye mayşe denir. Mayşenin ısıtılması ile enzimler inaktif hale getirilir, böylece meyve suyu randımanı artar. Isıtılan renkli üzüm, vişne gibi meyvelerin kabuklarındaki renk maddeleri meyve suyuna geçer. Mikroorganizma yükü de artar.

7. Presleme

Presleme ile mayşedeki sıvı faz, meyve suyu olarak ayrılır. Presler, paketli, pnomatik, vidalı veya bant tipi olabilir. Sadece turunçgil presleri biraz farklı yapılmıştır.

8. Durultma

Preslenen meyve suyu bu haliyle de şişelenebilir, fakat görünüşünü daha cazip kılmak için genelde durultma yapılır. Meyve suyunda bulanıklık yapan etmenler ( meyve parçacıkları, parçalanmış hücreler ve diğer koloidal parçalardır), meyve suyundaki pektin nedeni ile dibe çökemez. Bu bakımdan pektinler, pektolitik enzimler katılarak parçalanır. 3-4 saat sonra da jelatin çözeltisi ( yaklaşık % 10’luk ) katılarak bulanıklık yapan parçalar bir araya getirilip çöktürülür. Üstte kalan berrak kısım filtre edilir.

Genellikle jelatinle durultmadan sonra kieselsol veya bentonit uygulaması ile meyve sularında sonradan bulanmaya neden olan bazı kolloid parçacıklarda ayrılır. Bu işleme berraklaştırma denir.

9. Filtrasyon

Berrak meyve suyunun içinde bulanıklık yapan parçalar, filtrasyonla ayrılır. Ancak meyve suyu fazlaca bulanıklık unsurları içeriyorsa o zaman önce bir seperatörden geçirilerek kaba parçalara ayrılır. Sonra filtre edilir.

10. Pastörizasyon

Meyve suyu elde edildikten sonra hemen ısıl işlem uygulayarak dayanıklı hale getirilir ve steril ambalaj kaplarına doldurulur veya şişelenip ağızları kapatıldıktan sonra ısıya arz edilir. Bazı hallerde meyve suları, kimyasal katkılar kullanılarak ve ek filtrelerinden geçirilerek de dayanıklı hale getirilebilirler.

Kampanya döneminde kısa sürede fazla miktarda meyve işleme zorunluluğu olduğu için elde edilen ürünün ambalajlanması sorun yaratır. Bu nedenle filtrasyondan ve ısıl işlemden sonra meyve suyu konsantre edilerek hacmi azaltılır. Sonrada kış aylarında tekrar orijinal kıvamına kadar su katılarak ambalajlanır. Ana konsantrasyon sırasında meyve suyunun aromasının da ayrılıp sınıflandırma sırasında tekrar katılması gerekir.


Vişne suyu üretiminde asit ve kuru maddesi yüksek, koyu renkli olgun vişneler kullanılır. Ülkemizde asit miktarı 30 g/l, kuru madde oranı % 20 ye kadar ulaşan vişne çeşitleri vardır. Fakat vişnelerde asitlik çoğunlukla 15 – 20 g/l arasında oynar.
Vişnelerin işlenmesinde başlıca şu işlem aşamaları uygulanır.

Yıkanan vişnelerin sapları sap ayırma makinelerinde ayrılır. Taneler valsli parçalayıcılarda ezilir. Vals araları çekirdeklerin kırılmalarına meydan vermeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Bununla birlikte, çekirdeklerin % 5 dolayında kırılması ile daha kuvvetli aromalı bir vişne suyu üretilebilir. Ancak çekirdeklerin fazla oranda kırılmasının bazı sakıncaları vardır.
kaynak: GeldiK http://www.geldik.com/showthread.php?t=51428

Elde edilen mayşe, 80 dereceye kadar ısıtılıp, hemen sonra 50 dereceye kadar geri soğutulur ve 2 saat kadar enzimatik fermantasyon uygulanır. Daha sonra preslenerek ham vişne suyu elde edilir.

Elde edilen ham vişne suları bilinen şekilde durultulur. Durultmada genellikle önemli bir sorun oluşmaz. Ancak jelatin, renk kaybına neden olduğundan, mümkün mertebe az miktarda kullanılmaya özen gösterilir. Veya jelatin kullanmaktan kaçınılır. Konsantreye işlenecekse durulmadan önce aroma ayrılmalıdır. Konsantratın kuru maddesi % 70 dolaylarında olmalıdır.

Durultulmuş taze halde veya konsantrenin geri sulandırılması ile elde edilmiş vişne suyu, doğal halindeyken tüketici tarafından istenerek içilemeyecek nitelikte, asitçe zengin bir meyve suyudur. Bu yüzden, doğal asit oranı 8 g/l olana kadar sulandırılmalı ve sulandırma sonucu azalan kuru madde miktarını %14 dolaylarına yükselene kadar şeker ilave edilmelidir. Buna göre, içerdiği asit miktarına bağlı olarak vişne suyunun 2-3 misli sulandırılma zorunluluğu vardır. Ekşi nar ve Frenk üzümü gibi birçok meyvede de aynı zorunluluk kendini göstermektedir.

Bu kadar fazla sulandırılmış meyve sularını gerçek anlamda meyve suyu kabul etmek doğru değildir. Bu yüzden birçok ülkede böyle meyve suları başka bir gurup içecek sayılarak; örneğin almanlar
“ süssmost “ , İngilizler “ drinks “ gibi isimlerle tanımlanmışlardır.
 
Son düzenleme:
Hep olumsuz eleştrilerde bulunmuşsunuz, reklam yapmak gibi olmasın ama Dimes bence piyasadakilerin en iyisi. Gerçek meyve tadını alabildiğim tek meyve suyu ve en önemlisi midemi yakmıyor.
 
Hep olumsuz eleştrilerde bulunmuşsunuz, reklam yapmak gibi olmasın ama Dimes bence piyasadakilerin en iyisi. Gerçek meyve tadını alabildiğim tek meyve suyu ve en önemlisi midemi yakmıyor.

Pes doğruru sayın motunx, bilimsel kaynak önünüzde iken, konsantreden elde edilmiş içerisine yüksek miktarda şeker ilave edilmiş, renklendirici ve gıda boyaları, gıda aromaları kullanılmış, üreticisine yüzde 1000 kar yaptıran bu sağliksiz besine siz meyva suyumu diyorsunuz?

Size konsantre meyva suyunun ne oldugunu anlattım ama hala dimese meyva suyu diyorsunuz.

1 litre üzüm suyu elde etmek için, ne kadar üzüm kullanılır biliyormusunuz?

Gidin dia da kavaklı dere üzüm suyu var, gidin ve görün bir üzüm suyu nasıl olur.

üstelik çekirdekleri ile sıkıldıgı için, bulanıyor üzerindede etiketi var zaten.

Sağliğimiz zaten bu urunler yuzunden bozuluyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:28 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:04 ----------

http://www.kavaklidere.com/urunler.aspx

Alın gerçek üzüm suyu burada, gidipte kendinizi zehirlemeyin.

ürünler kısımında, üzüm suyu bölümü mevcut. sırf meyve suyu nasıl olur diye örnek veriyorum.
 
kavaklıdere içtinizse farkı hemen anlarsınız. sanki üzümü ağzınızda ezmişsiniz gibi bir tadı var. diğerlerinde duru ve şekerli bir tad.
 
Şahsen Kavaklıdere'nin üzüm suyunu hiç içmedim, bulabilirsem denerim. Ama Dimes'in üstünde hiç bir katkı maddesi ve şeker kullanılmadığı ısrarla yazıyor. Üstünde %100 yazan diğer markalara göre de tadı daha güzel. Ben zaten orjinal meyveyi sıkmayın, bunu için demiyorum :) Normalde cappy vs gibi meyve suları %30-40 civarında meyve içerir, bunlar, toz da olsa, %100 içeriyormuş. Ama yukardaki 10 maddelik işlemden geçen bir meyve suyunda vitamin vs.. namına bir şey olacağını sanmam. Eğer amaç spor önce-sonrası hızlı karbonhidrat alımı ise tadının güzel olduğunu tekrar belirtirim. Bu arada 1.5 TL'e üzümden sıkılma halindeki meyve suyu da pek inandırıcı gelmedi bana, fazla ucuz değil mi?
 
dimes içenler bir daha dikkatli okuyun. 100% üzüm suyu mu diyor yoksa 100% üzüm suyu KONSANTRESİ mi. konsantre yazıyorsa işe yaramaz. 2shae nin dediği elite i ben yazacaktım gerçekten tam üzüm suyu olan o. kavaklıdere den daha doğal Coyote bir de bunu dene derim. ben elite bulamazsam kavaklıdere alırım. ama bu daha da doğal. bunun şişesinde tortular var doğal şey tortu bırakır diğerleri homojen çünki yapay. elite de ayrıca uyarı koymuşlar tortu olması bozulduğundan değil doğal olmasınan diye.
pahalı ise biraz su karıştırıp içilebilir.
 
Ben bir yerde okumuştum konsantrenin sanıldığı kadar zararlı olmadığını söylüyordu. Mesela kışın yetişmeyen meyvenin suyunu kışın da üretebilmek için doğal koşullarda konsantresini saklıyorlarmış.

Elite Natürel'de Migros, Carrefour gibi süpermarketlerde var fakat nedense üzüm suyunun sadece küçüğünü gördüm ben büyük şişelerde ayva, nar, kavun suları var üzüm suyu yok.
 
dekstroz içersinde beni bağlamaz üzüm suyundan beklentim buydu artık dekstroz un ta kendisini kullanıyorum mutluyum
 
bende dimesi en iyisi olarak biliyordum.. konsantre muhabbetini hiç düşünmemiştim
elite deneyeceğim fiyat ne kadar acaba ?
 
Ben dün içtim kavaklıdere üzüm suyunu gerçekten 10 numara tadı mükemmeldi..Cam şişede 200ml hemde..:)
 
Back
Yukarı