Düzenli şekilde bilek çalışıyor musunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OvO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Düzenli şekilde bilek çalışıyor musunuz ?

• Total voters
    97

OvO

Üye
düzenli calısanlar programlarını yazarsa sevinirim

Wrist curl
Reverse wrist curl
Ulnar flexion
Reverse barbell curl
Farmer walk

Kafama göre 2sini yada üçünü seçip haftada 2 yada 3 kere duruma göre ihmal etmeden giriyorum.
Bu spora başladığımda bileklerden çok sıkıntı çektim. Kuvvetlendikçe kaldırdığım kilolar artmasına rağmen bilekler buna izin vermedi. Son 2-3 aydır ihmal etmiyorum çalışmayı çok faydasını gördüm

agırlıga hakım olmanızı kolaylastırıyor tavsıye ederım

Peki uzun süre veya düzenli çalışıp ölçü alabilen var mı bilek çalışarak bilekten ve ön koldan hacim almak mümkün müdür ?

Peki uzun süre veya düzenli çalışıp ölçü alabilen var mı bilek çalışarak bilekten ve ön koldan hacim almak mümkün müdür ?

Tabiki alabilirsin ön koldan. Bilek kısmının kalınlaşması zor ama yukarı çıktıkça hacim alanbiliyor

hiç düzenli çalışmadım.spora başladığımdan beri de çalışmıyorum.
el yayım var okulda canım sıkıldıkça yanıncaya kadar çalışırım bileği büküp iyi de hacim aldı yani.

on kol hacmını ıyı ayarlamak gerek :) fazla hacımlı olursa bıcepslerının buyuk gozukmez ;)
oranı ıyı tutturmak gerekır,ıhmal edılmemelı bence..

Bileklerin bicepsleri küçük gosterecek kadar hacim almasını sağlamak her babayiğidin harcı değil .

dikkatli okundugunda anlayabilirsin hemen hacımlenıyor gıbı bı cumle kullanmadım ztn kardes ;)

Değerli Üyemiz;
Lütfen üyelere kullanıcı adları dışında kelimeler kullanarak hitap etmeyiniz. (kardeş, usta, abi, dostum vb. )
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
dikkatli okundugunda anlayabilirsin hemen hacımlenıyor gıbı bı cumle kullanmadım ztn kardes ;)

ben aslında yorumumda " fazla hacımlı olursa bıcepslerının buyuk gozukmez" ifadesinin o kadar kolay olmadıgını ve "oranı ıyı tutturmak gerekır" derken buna bi kek tarifi gibi bakmaman gerektigini anlatmaya calısmıstım napolyon79 .

Son düzenleyen: Moderatör:
Anormal bir durum yoksa zaten bileğine sağlam hacim vermiş adamın bicepsi ufak olmaz genel olarak kütleli bir kolu olur.

Ayrıca bence önkolları patlatırcasına hacimlendirmek bu spordaki en zor şeylerden biri.

Son düzenleme:
Barbell Wrist Curl
Standing Dumbbell Wrist Curls

El yayı ile çalışıyorum bazen, geçen pazar dönüşü de baya bi farmer walk yaptım :D torbaları taşırken. eve geldiğimde ön kollarım yanıyordu resmen :p

önkollar tecrübelerime göre mesela biceps çalışıyosunuz 10 kiloyla önkollar güçlüyse 12 civarlarına kadar arttırabilirsiniz. ben önkolu güçlendirimce hareketleri daha rahat ve nizami yapmaya başlamıştım ayrıca

Yani bu konu benim icin cok onemli. Benim kollarim 23-24 cmdi simdi sicakken 33.7. Ancak bilekde problem yasiyorum. Ne onerirsiniz? Baslamadan once, yumruk ustunde 15 push-up(turkcesini hep karistiriyorum :D ) yapiyorum. Dumbbelllarla 2ser set bilek calisiyorum AMA etkisini gormuyorum.

Son donemde biceps -triceps gunlerimde 4 set asagidakini yapiyorum hayatimdaki en verimli forearm hareketi:

[YOUTUBE]h7BqGOu_R0c[/YOUTUBE]

Back
Yukarı