Dövüş sporuyla vucut geliştirilirmi

Merhaba ben ortalama iki yıldır wushu,muay thai,kick boks yapıyorum ama 8 aydır ara verdim kaslarım flan eridi zaten fazla yoktu ben tekrardan başladım
sorum ise ben dövüşle uğraşırken kas yapmam zor mudur?

Dövüş sporuyla kas geliştiremezsin kardeşim. Sıkılaşırsın, sertleşirsin, vücudun hacim kazanır evet; fakat kas geliştiremezsin. Varolan kaslarının üzerine biraz daha yapı eklersin o sadece. Çünkü dövüş sporlarında beyaz kas dediğimiz esnek kas tipi ön plandadır ve buna göre çalışırsın. Fakat fitness kırmızı kas grubunu öne çıkartır ve ona yönelik çalışırsın. Ayrıca vücutcular gibi bir vücudunun olması dövüş sporlarında dezavantaj yaratır sana. Zira adam akıllı bir direkt bile atamazsın, esnekliğini yitirirsin. Eğer iyi bir dövüş sporcusu olmak istiyorsan, boşver o hayalleri. Vücudun zaten sporun sana kattıklarıyla belli bir ivme kazanacaktır

Merhaba ben ortalama iki yıldır wushu,muay thai,kick boks yapıyorum ama 8 aydır ara verdim kaslarım flan eridi zaten fazla yoktu ben tekrardan başladım
sorum ise ben dövüşle uğraşırken kas yapmam zor mudur?
Ağırlık çalışmadığın hic bir sey sana kas kazandırmaz, sadece yag yakar şekillenirsin zaten varolan kasların gun yüzüne cikar şınav bile agirlik çalışmasıdır

Back
Yukarı