Crunch hareketi

crunch hareketını 4x25 şeklinde yapıyorum ancak bu şekilde kaslarımdaki yanmayı hissediyorum ertesi gün ise ağrı acı filan olmuyor
4x25 azmıdır çokmudur sizce nasıl yapmalıyım
ayrıca hareketlerın bitiminde sadece üst karın kaslarım yanıyor altlara etki etmiyormu demek oluyor bu ? başka hareketlerdemi denemeliyim

aslında bakarsan antremanlara ilk basladıgında ertesi gün agrı olur ama zamanla antreman ertesi günler agrılar olmaz , yani benim öyleydi... Üst karın kaslarına gelirsek , karın kasları bir bütün olarak calısır yani sen crunch yaparken aslında alt da calısır ama agırlıklı olarak üst e vurdugu icin yanmayı üstte hissedersin. " Hanging Leg Raise " yaparsan agırlık alt karın kaslarına gidecektir.

kimi 4x8 yapar kimi 4x30 kimisi 4x50 bu tamamen senin seviyenle orantılıdır.
dolayısıyla kimseden az veya cok diye yorum bekleme
kesilene kadar yap

Alt karın için crunchtan sonra çakı neden yapmıyorsun? En sevdiğim hareketlerdendir benim. Kolay kolay da yorulmam. İkisi bir arada olunca ertesi gün iyi yanma oluyor ama sadece karnı gererken ağrısını farkediyorum...
Şunu dene:
-1/2 x max Crunch ile başla. Dizler 90 derece havada kırık kalsın.
-Max çakı ile devam et (Sırt yere yapışık, dizler bükülmeden 2 bacak havaya kaldırılıp indirilir (yere değdirmeden))
-5 10 sn dinlen.
-Hem crunch hem çakı beraber, yorulana kadar (sadece kalça yere değiyor olacak)
-Bacaklarını yerde bük, sağ ayağı sol dizine at, sol kolun başında sol crunch yap. Sonra da sağ için aynısını tekrarla.
- İlk hareketteki gibi dizler bükük havada iken uzanıp topuklarına değmeye çalış, yapabildiğin kadar..
- Yine çakı ama bir bacak havada, bir bacak yere yakın, sağlı sollu indir kaldır (butterfly)

Aslında bu tarz 15 hareketi 7dk'da yapan bir video var. Ben onları uyguluyorum. Fırsatım olunca linkini yollarım.

Back
Yukarı