Creatin ve L-Carnitine ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
iyi günler arkadaşlar. 2-3 kilo fazlam var ve bu fazlalığı atmak için l-carnitine kullanıyorum aynı zamanda whey protein ve hardline creapure kapsül olanından kullanıyorum. forumdaki araştırmalarıma göre creatinin kilo aldırdığını gördüm. acaba kilo fazlalığımı vermem için kullandığım l-carnitine ile birlikte creatin kullanmam yanlış mı ? beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler.

creatin su tutulmasını ve kasların şişmesini sağlar bu sebeple tartıda 2-4 kg fazla olabilirsiniz. bunun çok önemi yok. bırakınca anında atılır bu su.

direk olarak yağ yakım metabolizmasıyla alakası yok.

ancak vucutta aşırı su bulunması veya kasların şişmesi yağ yakımını azaltıyor olabilir. bilimsel bir kanıtım yok ancak böyle düşünüyorum

değişik görüşler var bu konuda bazıları yağ yakımında creatinle birlikte carnitine kullanılmalı diyor bana kalırsa kullanabilirsin

Değerli üyemiz;
Konu başlığınız kilitlenmiştir.
Kilitlenme sebebi ;

* Günlükler bölümüne açtığınız başlık günlük niteliğinde değil soru niteliğindedir.Günlükler bölümüne açılan soru başlıkları artık doğru bölüme taşınmamakta ve içeriğine bakılmaksızın kilitlenmektedir. (ayrıca bkz : Forum Kuralları Madde-25)

Lütfen başlık açarken en doğru bölüme açmaya özen gösteriniz ve 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı