Creatin kullanımı ve kan değerlerindeki yükseliş.

Herkese merhabalar yaklaşık 1 yıldır spor yapıyorum ve son zamanda creatin almaya karar verdim. Whey,BCAA,glutamin,amino3001,omega 3 ve multivitamin alıyorum. Yanına bir de weider creapure aldım. 2 hafta günde 5 gram alarak kullandım. Günlük 2,5 litre üzeri su içtim. Kan değerlerindeki üre ve kreatin değeri çok arttı.

Creatin kullanmadan önce
Kreatin: 1.01
Üre:27

2 hafta creatin kullandıktan sonra

Kreatin : 1.32

Üre : 51

Bu değerler bana normal gelmedi. Sizlerimde fikrini almak isterim bu kadar yükselmesi normal mi? Günlük 3 grama düşüreyim mi yoksa creatin kullanmayı bırakmalı mıyım?

Kreatinden kaynaklandığına emin misiniz? Üre'nin vücut için çok çok tehlikeli olduğunu rahmetli babamdan biliyorum. Bu sorunun kaynağı her neyse derhan kesin.

Üre deki artış aşırı protein tüketimi ve/veya düşük su tüketimi sonucu oluyor genelde. Kreatinin bununla ilgisi var mıdır beni aşar. Kandaki kreatin seviyesi de önceki gün ağır antrenman yaptıysan ona bağlı olabilir. Benzer bir sonuçla bende karşılaşmıştım doktor önemli değil demişti. Ama üreye önemli.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herhangi bir ilaç kullanıyor musun?
Dikkat et, üre miktarı yüksek çıkmış, tehlikeli sulara doğru gidiyorsun, birçok organı olumsuz etkiler vücutta...
Akşam evde papatya çayı, adaçayı ve ısırgan otu karışımı bir çay hazırla. Her akşam 1-2 bardak iç.Vücuttaki üreyi atmada etkililer...
İlaçlar kadar net etki göstermez ama ilaç işi doktor işi. Dahiliye doktoruyla halledersin onu.
Ayrıca bu çaylar sakinleştirir, rahatlatır, ruh halini de güzelleştirir. Üre için de etkilidirler.

Son düzenleme:
Daha önce musletech kullanmıştım onda da 3 gram kreatin var ve 1,27 leri görmüştüm. Kullanmayı bıraktım geri düştü. Ama hardline chefftain kullandım onda da 5 gram creatin var ama onda yükselmemişti.[DOUBLEPOST=1520924623][/DOUBLEPOST]
Herhangi bir ilaç kullanıyor musun?
Troid hapı olan euytrox kullanıyorum omega 3 ve multivitamin dışında.

Troid hapı olan euytrox kullanıyorum omega 3 ve multivitamin dışında.
Doktoruna bu durumdan bahseder misin?
Tek başına kreatin üre sorunu yapmaz, çünkü yıllardır kullanıyoruz, ben 10 yıldır belli aralıklarla kullanıyorum ve üre değerlerim çoğunlukla normal sınırlarda...
Ama senin durumda şurada sıkıntı olabilir mi?
Kreatin ve euytrox birleşemi ... Çünkü ikisi böbreklere fazla mı yük bindirdi acaba?

Doktoruna bu durumdan bahseder misin?
Tek başına kreatin üre sorunu yapmaz, çünkü yıllardır kullanıyoruz, ben 10 yıldır belli aralıklarla kullanıyorum ve üre değerlerim çoğunlukla normal sınırlarda...
Ama senin durumda şurada sıkıntı olabilir mi?
Kreatin ve euytrox birleşemi ... Çünkü ikisi böbreklere fazla mı yük bindirdi acaba?
Kreatin bırakıp deneyeceğim hocam. Kişiden kişiye değişebilir diye düşünüyorum. Ama bu artış normal değil dedi doktor. Creatin ilk etken olarak görünüyor

Creatini bıraktım 5 günü oldu tekrar test yaptım ve sonuç 1.45 e çıkmış. Anlam veremedik hepsini bırakacağım

Back
Yukarı