Close Grip EZ Bar Bench Press

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tyly12
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tyly12

Üye
arkadaslar bu hareket göğüs çalışırken mi yapılır yoksa triceps çalışırken mi? yorumlarınızı bekliorum iç göğüse de vuruo diolar çünkü
close-grip-bench-press.jpg

bu hareketi ez barla yapanı hic gormedim...ben duz barla yapıyorum triceps calısırken ic gogusu de vuruyor.zaten gogus presslerinin hepsi tricepsleri etkiliyor

%100 triceps hareketidir aksini iddaa eden yanlış biliyordur
hemde mükemmel bir triceps hareketidir z barla yapmak bilekleri korumak açısından tavsiye edilir
harekete genelde bench triceps filan denir hatta..

Evet göğüsle alakası yok %100 triceps haraketidir..
Tamam belki az bişey de göğüs ü sıkıştırabilir ama çok iyi bir triceps haraketidir benim programımdada var ve bende EZ bar ile yapıyorum bilekler açısından daha kolay oldugu için :)

skull crusher (alna indiriş) hareketinden sonra bu hareketle 12-15 tekrar yapınca tricepsler ağlıyo resmen :) %100 olmasa bile bi %75-80 var tricepslere etkisi :)

Bnm gogsumde hacim var ama nasi anlatsam ic gogus calismam lazim bnim gogus bnlari yapiorum incline bench bench press dumbell fly bide pull over ic gogus calismiorum ne caliscam gogsumun ortalari bos dolu digil

"triseps,omuz,göğüs vb" hepsini çalıştıran bir hareket ..ancak, ağırlıklı olarak "arka kol" gelişimi için kullanılırdı...ve bunu da en çok çalışan "larry scot" du...onun sayesinde gündeme gelmiştir...)

tricepslere hacim ve kuvvet için kesinlikle gereken harekettir. Kimseye düz barla yapmasını tavsiye etmem. 2 sene önce ağır bir close grip bench press yaparken z bar ı biri kullandığı için düz barla yaptım ve o gün sol bileğimde bir zedelenme oldu. 1 yıl sonra o ağrı dayanılmaz hale gelince doktora gittim ve tendon zorlanmasından ganglion kisti sahibi olmuşum ve ömür boyu orda kalan birşey. Geçmesinin yolu yok. Lütfen bu hareketi z barsız kesinlikle denemeyin.

Back
Yukarı