Cheesecake-- Tatli ve Casein protein ihtiyacina son

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve serdar2 tarafından 10 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 25 üye.
  1. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    protein tozu katılan her proteinli tarif gözümde bir nebze düşüyor ama tozu görmezden gelirsek hem lezzetli hem protein açısından zengin süper bir alternatif tatlı tarifi gerçektende.
     
    ulscnkrdmn bunu beğendi.
  2. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    532
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya


    protein tozu katmasanda zaten ana protein yogurt ve peynirden geliyor. burda konulan 40 gram portein/ 8 dilim yani dilim basina 5 gram protein kaybi cok buyuk bir kayip degil.
     
    ulscnkrdmn bunu beğendi.
  3. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    yapanlara sorum olacak Light labneyi nerden buldunuz ? Pınarın light labnesi vardı bi ara 2-3 markete baktım bulamadım. Tam yağlı olanları var ve 100gr da 11-17 gr civarı yağ barındırıyordu.
     
    Son düzenleme: 5 Kasım 2012
  4. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    532
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya

    valla ben turkiye de iken yanilmiyorsam yuzde 9 yagli olanini migrostan veya tansastan aldim.tam hatirlamiyorum ama vardi. Rengi pembe idi galiba.
     
  5. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    Bugün tansaşa baktım 15gr yağ vardı malesef her ne kadar bulkta olsamda pek uygun değildi. Yağsız bulsaydım anında yapardım. Almanyadaki quark (yağsız casein kaynağı yoğurt-peynirimsi) burda da yok malesef. :(
     
  6. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    532
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya

    sorma ben de anlam veremedim . neden 0 yag bi urun yok. kaldi ki burada her markette sifir yagi mevcut. hem de en azindan 4-5 marka birden.
     
  7. imperial93
    Offline

    imperial93 Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2011
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    13
    tatlandırıcı yerine normal şeker koysak çok mu kötü olur?
     
  8. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ben normal şeker koydum kötü olmuyorda karbonhidrat yükseliyor :(
     
  9. bilinmeyen76
    Offline

    bilinmeyen76 Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    61
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Ev Yapımı Light Labne Peyniri...

    Serdar2 gerçekten güzel tarifler veriyorsun...
    Eski yazılarından birinde TR'ye geldiğim zaman yağsız labne nereden bulurum diye sormuşsun...
    Belki o kadar yağsız bulamazsın ama çok kısa bir sürede evde yapabilirsin.

    EV YAPIMI LIGHT LABNE



    [​IMG]

    Bildiğiniz gibi piyasada bulunan light peynirlerin yağ oranı bizim için uygun değil.Dukan tamamen yağsız süt ürünlerine izin veriyor;bulunamadığı durumlarda %2'ye kadar uygundur diyor.Eğer %7'ye kadar yağlı peynir bulduysanız onu da ancak sınırlı izinli kontenjanından yararlanarak sadece 30gr kadar kullanabilirsiniz.

    Birçok Dukan tarif sitesi bu kuralı göz ardı edip light peynirleri bolca kullanıyor.Bu bazılarımıza duraklama açısından etki etmese de; izinli olduğunu düşünen birçok Dukan uygulayıcısının duraklamasına sebep oluyor.

    Daha önce de birçok peynir denemelerim oldu fakat özellikle cheese-cake türü tatlılarda kullanmak için daha kremamsı ve tatlı, labne türü peynirlere ihtiyacımız oluyor.İşte bu tüm arayışlara son verecek türde bir peynir oldu.

    Süttozu maya tutar mı acaba diye düşündüm ve bir paketi bu iş için heba etmeye karar verdim:))Ertesi gün kabın üstünü açtığımda şok oldum.Şimdiye dek gördüğüm en taş yoğurt-peynir karşımda duruyordu:))

    Sade olarak tüketebileceğiniz gibi ,süzme aşamasında içine az tuz,otlar,baharatlar ekleyerek veya kendi zevkinize göre çeşitlendirerek kullanabilirsiniz.Tatlı-tuzlu keklere,krep hamurlarına,kurabiye ve poğacalara ekleyebilir;hardal,sarmısak ve baharatlarla çırparak etinize sos yapabilir;tatlandırıcı ve aroma ekleyerek krema olarak kullanabilir veya kahvaltıda dukan ekmeğinize sürüp biraz reçelle yiyebilirsiniz.

    Benim ilk işim güzel bir cheese-cake yapmak olacak:))

    MALZEMELER:
    -200 gr süttozu(=1 paket Pınar süttozu)
    -2 su bardağı ılık su
    -3 yk yarım yağlı yoğurt(%1,5 yağlı)
    -1/8 çay kaşığı=1 damla mikrobiyel peynir mayası(aslında ben kullanmamıştım fakat bazılarımızın labnesi tutmayınca eklenebilir diye düşündüm.gerçekten de maya kullanan arkadaşlarınki şansa bırakmadan tuttu.)

    Süttozu derin bir cam kase içine konur.Su eklenerek hiç pürüz kalmaksızın çırpma teliyle karıştırılır.
    Ayrı bir kasede yoğurda bu karışımdan eklenerek karıştırılır.Yoğurt kase içindeki karışımın köşelerine kaşıkla paylaştırılır.

    Kasenin üzeri kapatılır.Birkaç kat örtüyle sarılarak ılık bir yerde yaklaşık 8 saat mayalanmaya bırakılır.


    [​IMG]
    Mayalanan peynir çok koyu bir kıvamda oluyor.

    Süre sonunda süzmeden direk karıştırarak kullanabileceğiniz gibi,ince delikli bir süzgeçe veya tülbente alarak suyunu iyice süzerek de kullanabilirsiniz.Ne kadar süzerseniz o kadar katı kıvamlı bir peynir oluyor.
    Yaklaşık 400 gr.lık(2 kutu labne kadar) ev yapımı labne elde etmiş oluyorsunuz.


    Kaynak: dukandiyetitariflerim: EV YAPIMI LIGHT LABNE

    Not: Denemedim ama %0 yağlı sütle de yapılabilir diye düşünüyorum...Benim normal sütle çok güzel peynir yapmışlığım var...Denemek lazım.
     
    Son düzenleme: 23 Nisan 2013
    serdar2 bunu beğendi.
  10. imperial93
    Offline

    imperial93 Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2011
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    13
    daha önce şekerle yapmıştım ve güzel olmuştu, şeker yerine bal kullanmayı düşünüyorum şimdi, kullanan var mı daha önce?
     
  11. bilinmeyen76
    Offline

    bilinmeyen76 Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    61
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18

    Balı yüksek ısıya maruz bırakma...Yararını kaybetiği gibi ısı etkisiyle ortaya çıkan bir takım maddeler kanserojen etki gösteriyorlarmış.
     
  12. Dominus
    Offline

    Dominus Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Toz splenda yerine tablet olanından kullansak olur mu acaba? bir tablet 5gram şekere denk geliyor 10 tablet atsak çözünüp aynı etkiyi yaratır mı?
     
  13. Suarez
    Offline

    Suarez Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    SİGORTACI
    Yer:
    İstanbul
    benmı yanlış yapdım tuzlu oldu sankı :D

    labneyi direk krempeynir olarak anlamışım bildigimiz krem peynir aldım fkajsd :D
     
    Son düzenleme: 10 Haziran 2013
  14. Push-Up
    Offline

    Push-Up Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2013
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Diyetteyken canim cok tatli istedigi zaman yapicam malesef tatlandirici kullanamiycam şekerde koymak istemiyorum acaba şekersiz olurmu?
     
  15. missipi0606
    Offline

    missipi0606 Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2010
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    ankara
    Allahhhm nasıl güzel görünüoo :D bende en kısa zamanda bu tarifi yapıcam yalnız bi öğün yerine bunu yesek olurmu bi dilim yetermi iki dilime kaçsam ölürmüyüm :p ara öğünde yersem vicdan yaparım ana öğünde tüketmeye alternatifmi sizce
     
  16. utkubicen
    Offline

    utkubicen Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bodrum / kırıkkale
    Labne ağır basıyo tadında ya. Çok hoş bi tat gelmedi. Daha yeni yaptığımdan mı bilmiyorum ama. Bi gün dolapta bekletip yiyin yazmışlar internete. Bi öyle deneyeyim olmazsa. Ama yinede teşekkürler :)
     
  17. meriservisimo
    Offline

    meriservisimo Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bayan
    Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın da ben beceremedim yapmayı :'( https://www.servisimo.com dan sipariş verdim. İnsan benim gibi beceriksiz olunca internetten sipariş etmeye mahkum....
    --- Mesaj birleştirildi, 2 Mayıs 2015 ---
    Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın da ben beceremedim yapmayı :'( https://www.servisimo.com dan sipariş verdim. İnsan benim gibi beceriksiz olunca internetten sipariş etmeye mahkum....
     
  18. ct fletcher
    Offline

    ct fletcher Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2015
    Mesajlar:
    40
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    süzme peynir iyi bir casein proteinidir
     

Sayfayı Paylaş