Cevaplarinizi bekliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşlar forumda yeniyim.ben bu hafta fittnesda spora başlıcam. 92 doğumluyum yaşım 17.daha önce geçtiğimiz yaz kısa süreli bir body yapmıştım onun dışında bir tecrübem yok.aktif olarak yaptığım başka bir sporda(futbol,voleybol,basketbol vs) yok! Spora başlamamın nedeni kalçamdaki çok çok ama çok fazla olan yağlar.o yüzden kalçam lanet olsun çok kadınsı duruyor. bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?bu arada kilom 65 boyum 176 cm.

boyuna göre kilon normal duruyo ama dediğin gibi çok ama çok fazla yağlanma var diyosun ve kalçamda birikmiş halde bunun için önce bir doktora görünmeni öneririm çünkü hormonal bir porblem olabilir...Eğer böyle bir problem yoksa bol bol kardiyo yapmanı öneririm yağları yakmak istiyorsan koşu,bisiklet,ip atlama vs gibi egzersizleri yapmalısın...Fakat biz vucutcular için kardiyo süresi max.40 dakikadır bunun sebebide kas yıkımına uğramamak içindir...Eğer sen kas çalışmıyorsan ve yağları yakıcam diyorsan sadece kardiyo çalışman gerekir 1 saat senin için yeterli olacaktır tabiki diyeti unutmamalısın özellikle bol yağlı kızartmalardan uzak durmanı şeker tuz vs gıdaları azaltmanı tavsiye ederim akşam 6 dan sonra yemeği kesmeni meyve sebze atıştırmanı öneririm fakat yağı tamamen kesmemelisin örn:kuruyemiş,omega 3 balık yağı vs tüketmelisin bunların içindeki kaliteli yağ asitleri yağ yakamana yardımcı olur...Şekersiz diyet kola tüketebilirsin veya kahve çay gibi kafein oranlı içeceklere yönelmende yağ yakımını hızlandıracaktır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı