Praefectus
Üye
Yaşım 20 Boy 1.78 Kilo 57. Yazım biraz uzun farkındayım bu konuda özür dilerim ama hiçbir bilgim yok ve bu çıkan sonuçlardan neyin doğru olduğunu bilemiyorum o yüzden önceki durumlarımdan vs de bahsetmek istedim Sorularıma cevaplar arıyorum araştırma yapıyorum ama sanırım bunun belli bir okulu vs yok çok fazla değişik cevap var. Cevapları bulamıyorum ( idman öncesi yemek yemelisin ya da yeme. Şu grupları sıra sıra çalış ya da yapma gibi ) zamanı olan yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olursa mutlu olurum cevaplar için şimdiden teşekkürler daha önce spor salonuna 1 yıl önce 3 aylığına bilinçsiz bir şekilde gittim beslenme takviyeler ya da programa dikkat etmedim bu konuda hiçbir bilgimde yok bu konuda bir yardım alamadım salondada Yeniden Spor Salonuna bilinçli bir şekilde gitmek istiyorum ama öncelikle daha iyi bilgi alabilmek için bahsetmem gerekirse Kilo olarak çok zayıfım amacım hızlı bir şekilde hem kilo alabilmek hemde kas gelişimi sağlayabilmek. Beslenmeme Programa dikkat etmemiştim herkes için aynı yazılan standart Her gün 2 bölge 4 hareket şeklindeydi hepsi için ama genelde hepsini ( bütün haftalık hareketler ) yapmaya çalışıyordum dinlenme vs dikkat etmemiştim Önceki gidişimde ulaşabildiğim ağırlıklar Omuz (Military Press vs. ) Makinada Toplam 20 kilo Göğüs Makinalar ( Butterfly ilk başta makinede yapılan kolu açıp kapama vs ) 40 kilo Arka Kol Makina 45 Dambıl 7.5 kg kullanıyordum oturarak ve ayaktaki hareketler için ( kol-omuz) Sırt Makinada olsa zorluyor 30 civarıydı o da Kilom 55 idi 60 a ulaşmıştım Sorularım - Çalışma ile alakalı olarak Göğüs Çalışmak makina dışında benim için tam bir ızdırap sadece Kelebek ve en başta Sıkıştırma kolları açıp kapadığımız makinede çalışabiliyorum Bench Press de ellerim titriyor 2.5 kg bile takmak çok zor geliyor Incline Press de daha az zorlasa da o da aynı şekilde oluyordu bu 3 aylık dönem içinde 5-7.5 kg gibi ağırlıklar takıyorum elim çok titriyor Bu Yüzden Omuz yaptığım Military Express Makinada Sandalyeyi düz hale getirerek yapabiliyorum göğüs hareketleri. Bunu düzeltebilmemin bir yolu var mı ? ya da bu şekilde de gelişim sağlayabilir miyim ? Incline içinde Yarım Eğiyorum. Kısacası Omuz ve Kol çalışmak dambılda çalışmak çok rahat ve zevkli gelirken. Hakta her hareketten sonra gidip arka kol makinada 1 set yapıyordum Sırt Makinelerde kürek çekmek öne arkaya vs ( zaten sadece makinada çalışıyorum ) ve Göğüsü Makine olmadan yapmak benim çok zor geliyor bunlara yönelik ne yapabilirim. Programda her bölge için sadece 4 hareket bulunuyor ama çok fazla kas çok değişik bir sürü hareketler var. Bunlar gerçekten yeterli oluyor mu vücut gelişimi için ? Yoksa sadece programa sadık mı kalıyorsunuz ?ekstra olarak olmayan bölgeleri programlarınıza nasıl ekliyorsunuz.? Mesela Karın ya da Bilek kası yapmak gibi Şınav Mekik Barfiks çekmek gibi her gün mekik çekiyor musunuz ?mesela kaç tane yeterli oluyor Haftada her gün gitme imkanım var ideal süre nedir 5 gün ? Çarşamba Pazar Tatil gibi ? Benim gibi durumda olan birisi hangi şekilde çalışmalı ? 2 bölge ya da hepsi gibi Bu konularda gerçekten bir bilgim yok yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleme: