Casein protein seçerken neye dikkat etmeli?

Casein protein satın alırken neye bakmalıyız. Yatmadan önce aldığımız için arginine ve ornithine oranlarına bakmak bana en akıllıca iş geliyor. Ayrıca glutamine'inin de çok olması bence çok iyi olur.

Başka nelere bakıyorsunuz. Daha önce almadan karşılaştırdınız mı? Yani ben kafa yordum ve en iyisi şu nedenden ötürü şu markanın proteinidir diyebilir misiniz?

TR den alıcaksan zaten çeşit olarak pek bir şansın yok. Optımum yada Nanox casein dışında..

yurt dışından getirte bilirsen eğer; Now casein, Cytosports casein, Champion pure casein, ON casein, olcek gramaj ilişkisi bakımından kullandığım ürünler onun dışında arginin ek olarak kullandığımdan içeriklerine dikkat etmedim zaten 4 üde usada kaliteli markalar olduğu için gözü kapalı tercih edilir..

Ben şu anda zendu kullanıyorum. %33 whey %66 casein protein içeriyor. Ama zamanında yatarken yoğurttan bıkınca almıştım pek incelemeden.

Tek 2 seçeneğimiz olması ne kadar kötü. Bu markaları kıyaslamak istedim ama ON'nin detaylı içeriğini belirten site bulamadım.Nanoxun ki bu.

4.5 gram BCAA var. amino oranı 2:1:1 olarak. Gayet iyi bir değer.

Arginine 0.7 gram civarında. Bu bence casein protein için çok çok az bir değer.

4.3 gram glutamine var. Bu da çok iyi bence.

4-5 gram da arginine olsa tam kullanmalık bir ürün bence. Ama arginine cidden yok denecek kadar az.

[URL=http://www.yeniresimler.net/data/media/329/nanox_orbilox8_analiz.gif]
[/URL]

Son düzenleme:
Optimum nutritition casein protein değerleri de bu şekilde. Aynı şekilde neredeyse glutamine 4.7 gram 4.7 gram bcaa var oranı 1:2:1.5 oranında.

Arginine 0.8 gram.

Alanine 636
Arginine 830
Methionine 617
Aspartic Acid 1523
Phenylalanine 1096
Cystine 76
Proline 2320
Glutamine 4744
Serine 1338
Glycine 489
Threonine 996
Histidine 659
Tryptophan 280
Isoleucine 1257
Tyrosine 811
Leucine 2040
Valine 1542

Bir karşılaştırma yaparsak

BCAA konusunda Nanox a.a oranından ötürü daha iyi bence.
Glutamine aynı oranda diyebiliriz. Hatta on'deki glutamine ve öncüleri var.

Seçeneğimiz 2 tanesiyse ben Nanoxu tercih ederim.

Ama sonuç olarak ikiside çok pahalı ürünler. Ben zendu kullanıyorum 150 liraya 5kg aldım.

Casein yerine süt tercih etmek istiyorum ama internetin tamamında "sütün %80 casein içerdiği" bir cümle haricinde bilimsel hiçbir çalışma göremedim...

var mı elinde böyle bir kaynak olan? yani tamamıyla süt-casein ilişkisi içeren bir bilimsel döküman?
bulmazsan ben de casein powdera başlııcam galiba...

Savaş merhaba. Sütün içerisindeki proteinin tamamını casein olarak düşünebilirsin bence. Keçi sütünün amino asit değerlerini belirtebilirim.

250 gram keçi sütü için amino asit değerleri

Tryptophan 107
mg

Threonine
398
mg

Isoleucine
505
mg

Leucine
766
mg

Lysine
708
mg

Methionine
195
mg

Cystine
112
mg

Phenylalanine
378
mg

Tyrosine
437
mg

Valine
586
mg

Arginine
290
mg

Histidine
217
mg

Alanine
288
mg

Aspartic acid
512
mg

Glutamic acid
1528
mg

Glycine
122
mg

Proline
898
mg

Serine
442
mg

İkisini de kullandım ve ikisinden de memnun kaldım.

Nanoxu dikkatle incelerseniz saf kazein değil yumurta proteiniyle matriksleştirilmiş olduğunu görürsünüz. Saf kazein değil yani. Ama kullanım açısından, karışma ve aroma açısından ON dan daha iyi. ON'un cookies and cream aromasını kullanmıştım.

ON Casein Nanoxa göre daha saf yani casein oranı daha fazla. Tabi burada iki ürünün içeriğinin sizin ihtiyaçlarınıza cevap verip vermediği önemli.

Tekrar kullanacak olsam Nanoxu tercih ederdim. Fakat kompleks proteinler (Whey, casein, egg...) benim ihtiyaçlarıma daha iyi cevap veriyor. Bu nedenle bir süre casein kullanmayacağım.

İyi Sporlar.

@jimraynor, verdiğin yararlı bilgiler için çok teşekkür ederim, zira bu bilgiler casein powder kullanmam gerektiğini bana öğretti... :)

Savaş belirttiğim yorumdan bunu nasıl çıkardın bilmiyorum ama çok bir farkı yok gerçekten.

Yani ben elimden gelse her gün yatmadan önce 500 gram light yoğurt veya süt içerim.

Ama gece yatmadan önce süt yoğurt vs. yemekten bıktığım için casein protein kullanıyorum.

Ben yatarken biraz sucuk yumurta ekmek yiyen adamlardanım :) O yüzden yoğurt cazip gelmiyor bana :)

Bulk dönemdeyseniz bence yatarken yoğurt veya süt tüketiniz. Definisyondaysanız mutlaka yatmadan casein proteine geçin. Sonuçta yoğurtun ve sütün içerisinde çok düşük gili karbonhidrat var.

jimraynor, verdiğin AA değerleri casein powder'lara göre çok düşük, ordan çıkardım. tozun değerlerini yakalamak için yaklaşık 800 ml süt içmek gerekiyor. her akşam...ben 500ü bile zor içiyorum ki içtiğim de keçi sütü değil light süt...içebilen tabii ki süt içsin :) ama her akşam her akşam nereye kadar di mi :)

değerleri istersen bi incele:

keçi sütü 250 mg vs casein powder 1 ölçek-33gr

Tryptophan 107 mg / 292 mg
Threonine 398 mg / 1039 mg
Isoleucine 505 mg / 1312 mg
Leucine 766 mg / 2129 mg
Lysine 708 mg / 1822 mg
Methionine 195 mg / 644 mg
Cystine 112 mg / 79 mg
Phenylalanine 378 mg / 1144 mg
Tyrosine 437 mg / 846 mg
Valine 586 mg / 1609 mg
Arginine 290 mg / 866 mg
Histidine 217 mg / 688 mg
Alanine 288 mg / 664 mg
Aspartic acid 512 mg / 1589 mg
Glutamic acid 1528 mg / 4950 mg (glutamine)
Glycine 122 mg / 510 mg
Proline 898 mg / 2421 mg
Serine 442 mg / 1396 mg

tabii tüm yükü doğallardan alacak değilim.
tozu sütle-yoğurtla karıştırmayı deniicem :)

amino asit açısından seninde dediğin gibi ciddi fark var. Ama bunun caseinde hiç karbonidrat yok. Bulk dönemde bile yatarken bence karbonhidrat alınmalı. Düşük gili olmak kaydıyla. O yüzden yarım yağlı süt veya yoğurt yenebilir. Yanında 1 dilim kepek ekmeği de yenirse güzel olur.

savas74@ Senin belirttiğin açığı kapatmak için sütün yanına gerekli ölçüde amino tablet de atılabilir. Ama sende benim gibi bıkanlardan isen toz en iyisi.

Seçim senin ben karışık yapıyorum bulk dönemde olduğum için toz yapmamaya çalışıyorum. Sırayla şöyle yapmaya çalışıyorm. Alternatif önerilerim.

500ml yarım yağlı süt
1 dilim kepek ekmeği + 100 gram lor yanında domates
Light yoğurt + 1 dilim kepek ekmeği
Lor peyniri yanında ceviz
Casein protein tozu + glutamine

Yatmadan önce tavuğun göğüs etiyle birlikte 200ml süt de içilevbilir. Tavukta da ciddi derecede glutamine var. Yatmadan önce yenirse iyi olabilir kanaatindeyim.

Sonuç olarak ben 2 gün yemek yiyorsam 1 gün toz yapmış oluyorum. Duruma göre de değişiyor tabi. Bazen vodka enerji içip üstüne yattığım da oluyor :D:D

Back
Yukarı