Cardio'da ortalama ne kadar kalori yakmalıyım?

23 yaşında 186 boyunda 88 kiloyum.Yaklaşık 4-5 senedir hiç bir sporla uğraşmadım.Güzel bir spor salonuna yazıldım.Haftanın 6 günü salondayım.3 gün ağırlık 3 gün cardio çalışıyorum.Sadece cardio çalıştığım günler extra yüzüyorum.Aldığım beslenme programına uyuyorum.
supplement olarak
-amino fx
-muscle whey protein
-monster pump
-l-carnetine kullanıyorum.
şeker,tuz,yağ,alkol kullanmıyorum spora başladığım 1 haftadır da sıgarayı tamen bıraktım.

3 ay sonra önceki ve son halimin fotoğraflarını paylaşıcam sizinle.

ama sormak istediğim soru şu.Cardio'da ortalma ne kadar calori yakmam gerekiyor.Şuan 600 calori yakıyorum yeterli mi ?

Ne kadar yaktığını şurdan hesaplayabilirsin.

http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/heart-rate-based-calorie-burn-calculator.aspx

Ne kadar kalp atışın olduğunu da şöyle ölçebilirsin (benim gibi makinelere güvenmiyorsan) :

Adem elmasının bir yanına işaret ve orta parmağını diğer tarafına baş parmağını koyarak 10 saniye boyunca sayıyorsun atışları. Sonra bunu 6 ile çarpıyorsun.

Ben ortalama 140-160bpm arasında kalarak 25-30dk süreli kardiolar yapıyorum. 300-500kcal aralığında kalori yakımım oluyordur tahmini.

Cidden ben de hiç dikkat etmedim.

Niye aldın ki bu supplement'leri? Önce diyetini yönetmeyi öğrenmen gerekiyor. Başarısız bir diyet ile hepsi tuvalete gider.

Öncelikle şunu söylemeliyim diet programını ve bu supplementleri yazan hocam türkiye derecesi olan,şuan avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlanan biri.Keyfe keder almadım anlamam da zaten.Ben ağustos'a kadar iyi bir vücut istedim hedeflerimi gösterdim oda bana uymam gerekenleri ve yapmam gerekenleri gösterdi hepsi bu.

Antrenman ve beslenme programını paylaşır mısın?

Türkiye derecesi olan,şuan avrupa ve dünya şampiyonasına hazırlanan hocaniz mi satti bu urunleri?

carioda ve vg yaparaken harcaığın kalori mıkatrı gun ıcınde kullandığın vucudunda aldığın calori mıktarından fazla olmamalıdır

Back
Yukarı