Sebze ve protein mi ?
Amaç yağ yakımıysa cardiodan 2-3 saat sonrasına kadar glisemik endeksi yüksek besinler alınmamalı. Örnek öğün:
Haşlanmış ıspanak
Yağsız tuzsuz tavuk göğsü
Kefir
Amaç yağ yakımıysa cardiodan 2-3 saat sonrasına kadar glisemik endeksi yüksek besinler alınmamalı. Örnek öğün:
Haşlanmış ıspanak
Yağsız tuzsuz tavuk göğsü
Kefir
2) Sebze yemen hem protein vitamin mineral acısından hemde yağsızlığı acısından işine yarar.
peki arkadaşlar koşu bandında eğimi arttırmak işe yararmı? göstergede eğimi arttırınca kalori yakımı hızlanıyor ama gerçekten eğimi arttırmanın bir yararı varmı acaba?
dunyadaki en iyi kardiyo egzersizleri ister inanın isre inanmayın sprint tir. tabii yapmak için gerekli alt yapı , deneyim , güç , kalp açısındanda dayanıklılık gerektirir. birden bire yapılan sprint çalışmaları mazallah kalprten goturu sizi bir anda yapmayınancak kısa ve en yuk sek tempoyla yapılan bir çalışma olduğu için patlayıcı kuvvet ve testosteron booster etkisi yaratır ki laktik asit salınımı nispeten azdır (yinede elle tutulur derecede acıga cıkar. uzun kosulara nazaran demek istedim). yağ yakımı artı kas kazanımı adına en iyi yontemdir. dikkat edin kas kazanımı diyorum !!! en basitinden takozdan cıkmak için harcanılan kuvvet bile 6 beygir gucune eşdeğerdedir. bir olimpiyat gulle atıcısı bile ortalama atıs esnasında 4 beygir gucu kadar kuvvet uretir. yinede bahsedeyim gerekli altyapı calısması olmadan aman haa denemeyiniz. imkan varsa en yiyi kardiyo çalışmalarından biride yuzmedir. maddi imkan ve zaman varsa kesinlikle es gecmeyin. kosu bantlarında gecirilen sıkıcı zamanlar yerine bunları oneriyorum. iyi çalışmalar saygılarımla ....
neden olmasın katılıyorum . zaten hedeflenen vucutta bir sprinterin yda bir yuzucunun vucudu olmalıdır bence. ama her ne kadarda olsa butun sprinterler yada yuzucular ortalama 3-4 gun salon yaparlar buda bir gerçektir. iyi çalışmalar saygılarımla ...
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:23 ----------
yada soyle diyelim o zaman haftada 2 kardio egzersizi varsa bunların biri si orta yada dusuk tempo. digeri ise yuksek tempolu kısa. yda yapılabilirse sprint.
soğuk havalarda salona kapanmamak gerekiyor. bunuda ekleyelim.
Çünkü neredeyse salonda yapılan kardio çalışmaları dışarıdakinin yüzde 50 sini bile tutmaz. Oksijen alımı konusunda sabahın erken saatleri en ideali.
güzel giyinin ve kardionuzu dışarda yapın.