Cardio Antremanım

ct1905

Üye
1.5 saatten oluşan bu antremanda

Life Fitness 95XE model elliptical cross trainer da Dünya programında Level 18de 1 saat yapıyorum ve 970 kalori harcıyorum
Yaş 22 Kilo 98 Boy 1.80

Life Fitness 95 T model koşu bandında Dünya Programında Level 20 de 6.0 hızda 30 dk yapıyorum ve 450 kalori harcıyorum

1.5 hafta bunu yaptım tabi sürekli yapınca insan sıkılıyor ve değiştirdim
Cross trainer ı 45 dakikaya çektim başka değişen birşey yok
Koşu bandı 25 dakikaya çektim başka değişen birşey yok

ek olarak

bisiklet ekledim 20 dakika dünya turu programı gene level 15de 200 kalori harcıyorum

bu programı yaptığımda 1500 kalori harcıyorum toplamda

bunuda 1.5 hafta sürdüreceğimthums:

hiit kardiyonun ne olduğunu kaıştırıyorsunuz galiba. Hiit kardiyo 20-25 dakikadan uzun olmayan "high intensity interval training" yani yüksek yoğunluklu aralıklı kardiyo anlamına geliyor. Bir nevi yaptığınızla alakası yok. Bu ne demek? Bu kardiyo çeşidi sizin sabit hızla değil, 1dk 15km/s hızla koşarak diğer 1dk da 5-6km/s ile yürüyerek dinlenerek geçirmeniz anlamına gelir. Yani setler halinde ağırlık çalışmanın kardiyo versiyonu.

Düzeltiyorum karıştırdım, yaptığım şey interval cardiodur ve bu konu hakkında bilgimin olduğunu söyleyebilirim

buna ek olarak;

belirttiğim programın sabit bir çizgide gitmediğini her 1 dk da seviyenin artıp azaldığını belirtiyorum

yaptığım aletlerin hiçbirinde sabit hızla gitmediğimin altınıda çiziyorum yine

Draft'ın da dediği gibi interval cardio 20-25 dk yı aşmaz. Düşük yoğunluklu cardio yapıyor olsanız bile 1500 kcal bir gün için çok fazla... Konu hakkında "bilgili olduğunuzu" söylemişseniz de bir kez daha ayrıntılı araştırma yapmanızı öneriyorum.

hiit kardiyo da olay kalp atım hızını normalin çok üstüne kısa süreliğine çekip sonra dinlenme şeklindedir. Ben şahsen hiit kardiyo yaptığımda 1 dk hızlı temponun sonunda kalp atımım 170 in üstüne çıkıyor. Dinlenme de bunu 130-140 a indirip tekrar yükleniyorum. İşte bu hiit. Yüksek yoğunluklu. Ayrıca Günlük tüketmeniz gereken kalori miktarı ile tükettiğiniz kalori arasonda 400-500 kaloriden fazla fark olması bunun sağlıklı bir kilo verme yöntemi olmadığına işarettir. Diyelim 2000 tüketmeniz lazım ve siz bu kardiyo ile 3500 tüketiyorsunuz günlük. 2700-3000 kalori günlük tüketmeniz lazım minimum kas kaybı ve sağlık açısından. Ayrıca yağ yakımı hiçbir zaman kısa süreli bir süreç değildir, zaman alır. Herkesin düştüğü hata, ilk 1-2 haftada verilen kiloları baz almasıdır. Bu yanlış bir tutum. Yaptığınız kardiyo ile vücudunuz tuttuğu fazla suyu atacaktır. Hatta Dave Duchaine in Bodyopus kitabında bunun için bir yazı var. Diyor ki günlük 400-500 kalori açığıyla, ve en iyi koşulları göz önünde bulundurursak, haftada 500gr civarı yağ kaybı yaşanır. Tartı da ise biraz farklı olabilir. Aradaki fark sadece attığınız sudur, şeklinde bir yazı idi.

Birde konunuz hiit kardiyo olmadığı için başlığınızı editliyorum.

Teşekkürler Draft.

İlaveten söylemek isterim ki
yaptığım 3 alettede
nabız min 130 max 170 oluyor
takviyede (hydroxycutadvanced)
kullanıyorum belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum

Yaş 22 Kilo 98 Boy 1.80 - 3 alet dünya programında yapılıyor yeni programımdır ortalama 1300 kalori yakıyorum

Life Fitness 95XE model elliptical cross trainer da Dünya programında Level 19de 40 dakika yapıyorum
Life Fitness 95 T model koşu bandında Level 20 de 6.0 hızda 25 dk yapıyorum
Bisiklet 25 dakika level 20 oldu

Back
Yukarı