Canan Karatay:Protein tozları en büyük zehirdir :D

İki gün gün Canan Karatay'ın konuk olduğu programı izledim ve protein tozlarının en büyük zehir olduğunu,uzun vadede kalp krizine sebep olduğunu ve sporcuların erken ölmesinin sebebi olduğunu söyledi ve her doktor gibi toz yerine yumurta yemeyi tavsiye etti :D Ben şahsen şöyle düşünüyorum; O sporcu dediği profesyoneller steroid kullanıyor ve kalp krizine sebep oluyor,bütün suçu zavallı protein tozuna atıyorlar ! Siz ne düşünüyorsunuz beyler?
 
bunun nasıl olduğunun mantıklı bir sebebini açıklasa bir de.hadi fazla tüketimi karaciğere böbreklere zarar verir.içindeki tatlandırıcılar kanser yapabilir falan dese neyse.sonuçta prof olmuş(bilim insanı diyemeyeceğim çünkü prof olmakla bilim insanı olmanın alakası yok Türkiye için) ama bazen çok saçma ve cahilce söylemleri oluyor.
 
Savas Cebeci:

Ben size birgun evde nasil protein tozu yapabilirsiniz videosu cekeyim buradan anlarsiniz. Protein tozlarinin ne kadar guvenli oldugunu. Hatta tarifini vereyim simdi. Bir litre sut alin, tencereye koyun ocakta kaynamaya birakin kaynamaya yakin bir limonu hafif hafif sikin ve karistirin, topak topak olur, topak olan kismini cikarin ( bu topaklasan kisim peynirdir) Kalan suyu WHEY dir arkadaslar. Alin size whey protein icecegi. Bunu kurutup sonra blenderdan gecirirseniz oldu size protein tozu.
 
lor peyniri olmuyor muydu o?
Savas Cebeci:

Ben size birgun evde nasil protein tozu yapabilirsiniz videosu cekeyim buradan anlarsiniz. Protein tozlarinin ne kadar guvenli oldugunu. Hatta tarifini vereyim simdi. Bir litre sut alin, tencereye koyun ocakta kaynamaya birakin kaynamaya yakin bir limonu hafif hafif sikin ve karistirin, topak topak olur, topak olan kismini cikarin ( bu topaklasan kisim peynirdir) Kalan suyu WHEY dir arkadaslar. Alin size whey protein icecegi. Bunu kurutup sonra blenderdan gecirirseniz oldu size protein tozu.
 
olabilir.. amerıkda bu urnler 20-30 lıra vergıler yuzunden burda pahalii..yanı zararlı bı yanı yok hatta dr.mehmer öz amerıkada kalp haslataları ıcın verılıyor demmıstı.
 
bence o peynirin suyu o kadarda masum değil
bi sitede şöyle bir yoruma rastladım !

Hemen hemen her denilen yanlış..

Bu bahsedilen quark denilen peynir yapma metodu. Ortaya çıkan katı madde saf kazein ve dolayısıyla da lor peyniri değil. Lor whey'den yapılıyor..

Ortaya çıkan sıvı whey, tamam. Ama whey proteini değil... Peynir altı suyunda protein %10'dan daha az. Geri kalanı süt şekeri, yani laktoz. Laktoz yetişkinler tarafından iyi hazmedilemediği için bu suyu içince (kas değil) gaz oluşacak[DOUBLEPOST=1393616963][/DOUBLEPOST]Bence whey yapmak yerine sütü içmek daha mantıklı
 
Back
Yukarı