Bunun mantıklı bir açıklaması var mı ?

Devodo

Üye
Selamlar. Sosyal medyada Oktay Yavuzarslan diye bir hocamız var. Bir paylaşım yapmış. 20 günde 107 kilodan 96 kiloya düşüp yağ oranını %18 den %7 ye indirdiğini söylüyor. Ayrıca before after fotoğraflarınıda koymuş. Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir. Paylaşımı inceleyip yorum yapar mısınız ? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Paylaşım temmuzun 20 si civarı yapılmış.
İnstagram: oktay_yavuzarslan

en baba steroidi bile bassa 20 günde ben böyle bi yalan görmedim :D[DOUBLEPOST=1501747827][/DOUBLEPOST]şöyle açıklamalı bir yorum atıyım. ilk önce adamın kollarında ki bacaklarındaki omuzlarındaki farka bi bakın. hem 20 günde hemde 11 kg vererek bi kol omuz bacak o kadar nasıl büyüyebilir :/

Adam profesyonel vücut geliştirme sporcusu. Şok diyet uygulayarak sağlam bir definasyon dönemi geçirmiş. Çok şaşırılacak bir durum yok :) Bunu sen ben yapabilir miyiz dersen bence "yapmamalıyız". Instagram'da, Facebook'ta vs sosyal medyada gördüğün değişimlere fazla takılma. Büyük bir kısmı profesyonel sporcu.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

en baba steroidi bile bassa 20 günde ben böyle bi yalan görmedim :D[DOUBLEPOST=1501747827][/DOUBLEPOST]şöyle açıklamalı bir yorum atıyım. ilk önce adamın kollarında ki bacaklarındaki omuzlarındaki farka bi bakın. hem 20 günde hemde 11 kg vererek bi kol omuz bacak o kadar nasıl büyüyebilir :/
Aynen
Adam profesyonel vücut geliştirme sporcusu. Şok diyet uygulayarak sağlam bir definasyon dönemi geçirmiş. Çok şaşırılacak bir durum yok :) Bunu sen ben yapabilir miyiz dersen bence "yapmamalıyız". Instagram'da, Facebook'ta vs sosyal medyada gördüğün değişimlere fazla takılma. Büyük bir kısmı profesyonel sporcu.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QUOT

peki nasıl oluyorda bu adam ölçü kaybetmeden 20 günde 11 kilo vererek yag oranını muazzam düşürebiliyor. Bu kalori açığı nereden geliyor. Koşu bandından inmemesi lazım bence :D

yok kardeşim o fotolar arasında en az 1 sene zaman vardır yağ yaksa adam küçülür büyümez isterse amuda kalkma diyeti yapsın farketmez

Aynen

peki nasıl oluyorda bu adam ölçü kaybetmeden 20 günde 11 kilo vererek yag oranını muazzam düşürebiliyor. Bu kalori açığı nereden geliyor. Koşu bandından inmemesi lazım bence :D
Adamın kas kütlesi zaten yüksek. Tahmini 3500-4000 civarı bmr çıkar. Üstüne antrenmanla ki böyle bir hedef için (hedefi 20 günde istediği orana inmek) bu adam günlük 1000 kalori de ordan çıkartır. Sağlam bir keto programla kas hacmi kaybetmeden vücuttaki yağı ve suyu atmıştır. Yani uzman değilim ama benim aklımda oluşan senaryo bu.

yok kardeşim o fotolar arasında en az 1 sene zaman vardır yağ yaksa adam küçülür büyümez isterse amuda kalkma diyeti yapsın farketmez
Evet adamin eski paylaşımlarina bakınca daha iyi anlaşılıyor. Özellikle koldaki dövmesinden :) 16 haziran paylaşımında sağ kolda olan dövme, sözde 3 temmuzda çekilmiş öncesi fotoğrafında ne hikmetse yok sonra ayni dövme tekrar beliriyor [emoji16]

Edit: aynayı hesaba katmadan yorum yapmışım

Evet adamin eski paylaşımlarina bakınca daha iyi anlaşılıyor. Özellikle koldaki dövmesinden :) 16 haziran paylaşımında sağ kolda olan dövme, sözde 3 temmuzda çekilmiş öncesi fotoğrafında ne hikmetse yok sonra ayni dövme tekrar beliriyor [emoji16]

Hahaha hic sorma valla :D

Ya ayna falan tamam olabilirde 20 gunde kas arttirip yag yakarak bu formu kimse tutamaz diye dusunuyorum.
Kas arttırmamış ki sadece aldığı yağı yakmış. Matematik ve sayılar yalan söylemez :)
(107*0.18)-(96*0.07)=12.5
107-96=11
Sadece 1.5 kiloluk bir artış var ama okudukça gördüm ki adam 0 karb keto uygulamış. Bol yağ ve protein tüketmiş. Sonuç olarak vücut hızlı bir şekilde fazla yağı atmış.

Kas arttırmamış ki sadece aldığı yağı yakmış. Matematik ve sayılar yalan söylemez :)
107-96=11
Sadece 1.5 kiloluk bir artış var ama okudukça gördüm ki adam 0 karb keto uygulamış. Bol yağ ve protein tüketmiş. Sonuç olarak vücut hızlı bir şekilde fazla yağı atmış.

Peki 0karb diyetinde kasta hacimce bir kuculme sonme olmuyor mu ? Onun disinda 0 karbla bu adam nasil antrenman cikarabiliyor :)

Tüm enerjiyi yağdan sağlıyor. Protein miktarını değiştirmediği için kas kaybı yaşanmıyor diye biliyorum. Forumda birkaç beslenme uzmanı vardı onlara denk gelirse daha doğru bilgilendirme yaparlar.

Peki 0karb diyetinde kasta hacimce bir kuculme sonme olmuyor mu ? Onun disinda 0 karbla bu adam nasil antrenman cikarabiliyor :)
Başlangıçta kas hacminde düşüş olur. Çünkü kasta glikojen depolanır. 0 karbonhidrata geçince kaslardaki glikojen kullanılır ve kastaki suyun bir kısmı serbest kalır. Bu yüzden başlangıçta hem su kaybı hem de hacimce küçülme olacaktır. Ancak adaptasyon ile kasta tg depolanmaya başlar.
107-96=11

Hesaplamalar doğru. Küçük bir ekleme de ben yapayım :)
1 kg yağ kütlesinin verilmesi için ortalama 7000 kalori açık oluşturmak gerekiyor. Hesaplamandan kayıbın yağdan olduğu göründüğü için şöyle bir hesaplama yapabiliriz.
11x7000=77000(20 günde oluşan enerji açığı)
77000/20=3850
Bu sporcunun 20 günde o kadar yağ kaybetmesi için günlük 3850 kalori açık oluşturması gerekiyor. Enerji ihtiyacı yoktur ama çok ağır ve uzun antrenmanla hadi 5000 diyelim. 1000 kalorilik bir diyet, 4000 kalorilik açıkla kas kaybetmeden yağ yakmak mümkün mü? Cevaba gerek yok sanırım :)

ben amatör sporcuyum 1 günde 5 kilo zayıfladığım oldu tabi bu sağlıklı bir zayıflama deil 20 günde 11 kilo kolaylıkla verilir ancak 20 günde hem kaslanıp hemde 11 kilo vermek inandırıcı gelmedi

Kişinin instagram profilinde yanıtı bulabilirsin temmuz 3te o formda oluğunu iddia ediyor ama 6 Temmuz'da Ali Osman Gürsoy ile birlikte attığı fotoğraf ise bugün Muğla'da idman yaptık demiş ve gayet net görünüyor ki after olarak attığı formla aynı forma sahip.

ulan sağlıklı zayıflama deil diyorum hala zayıflayamassın diyoorsun 1 günde 10 kiloda zayıflarım 5 kiloda evet çoğu ter ama tamamı ter deil verdiğim kilonun
2 hafta tuvaletini tutup 1 günde hepsini çıkartırsan 5 kg gider :D 1 günde sabahtan akşama kadar koşsan hiç bişey yemezsen bile 5 kg yağ yakamazsın

Back
Yukarı