BULK VE DEFİNASYON

Spora başlayalı 3 ay oldu şuan hayvan gibi yiyorum ağırda çalısmaya başladım artık yavas yavas tabi kendıme göre ağır, yag oranım 15 benim sorum şu olucak acaba bu yaza doğru definasyon yapsammı yoksa bulka devam edip bi daha ki yaza mı definasyona girmeliyim çünkü yaza kadar kol en fazla 38 cm olur heralde şuan 34.5 cm 38 cm kol parçalamak ne kadar mantıklı tabi siz daha iyi bilirsiniz. Eğer bir dahaki yaza definasyona girersem yağ oranım bu seviyede tutmaya çalışıcam.

Peki sizce ne yapmalıyım 3 ay oldu başlayalı kilo aldım ölçümlerim arttı devam da ediyor biraz da göbek :) mayısa doğru definasyona girmelimiyim yoksa devammı ?

Anladım,teşekkür ederim. Bu konu haricinde bi soru sorucam size ben antremanlarımı 1 gün gidip 1 gün off şeklinde yapıyorum 1. gün: göğüs,biseps 2. gün: omuz,triceps 3. gün: kanat,bacak şeklinde çalışıyorum kardiyo hiç yapmıyorum belde ki yağlanma artık canımı sıkmaya başladı off günlerimde de kardiyo yapmayı düşünüyorum. Ağırlık antremanı sonrası bel inceltme hareketleri yapsam bi zararı olurmu ağırlık antremanına ?

Anladım,teşekkür ederim. Bu konu haricinde bi soru sorucam size ben antremanlarımı 1 gün gidip 1 gün off şeklinde yapıyorum 1. gün: göğüs,biseps 2. gün: omuz,triceps 3. gün: kanat,bacak şeklinde çalışıyorum kardiyo hiç yapmıyorum belde ki yağlanma artık canımı sıkmaya başladı off günlerimde de kardiyo yapmayı düşünüyorum. Ağırlık antremanı sonrası bel inceltme hareketleri yapsam bi zararı olurmu ağırlık antremanına ?
Haftada 4 e cıkar antreman sonrasi 15 dk hiit kardiyo yaabilirsin ama yağlanmayi takma bence

Resmen kendimi gördüm yazida bende ayni celiskideyim fakat şuan kolum 32 cm bende marta kadar bulk yapip snra definasyona giricem ama kararsizim 36 kol civarim olsa definasyona girerim diğer bölgelerde onmli tabi ama en zor gelişen yer kollarim bu arada kaç kg sin ? 3 ayda 38 kol baya iyi

Evet hemde çok zor benim kollarim com zor gelişiyor . omuz ve göğüs istediğim gorunus ve büyüklükte ama kollar için definasyondan cekiniyorum birde 3 ayda gelişme fazla olmasa 33-34 kolla define olsak ne olucakki :) 36-37 civari kolum olsa mart sonuna doğru definasyon yapabilirim.

josef kardes ben 78 kiloyum 2.5 ay önce 71 kilo idim :) bu arada kollar 38 cm değil benim 31 idi 3 ayda 34.5 oldu ama acemilik denen dönem oluyor ya işte ben 38 cm di 6 ay sonra maximum görürüm heralde dedim zor bi ihtimal :)

Back
Yukarı