Bulk Süreci Ne Kadar Olmalı ?

Josef

Üye
Merhaba arkadaşlar ben 5aydır body yapıyorum . Ağustosta başladım ve 2aylık bir ısınma-alışma döneminden sonra ekim ayında bulka girdim . Gerçekten çok yemek yiyorum ve elimden geldiği kadar ağır anterman yapmaya çalışıyorum . Yani 3 aydır bulk önemineyim ve nisana kadarsürdürmeyi düşünüyorum . Nisanda kardiyo ve diyetle kaslarmı parçalamak istiyorum fakat aklıma takılan soru şu yetrince hacimlenemiyorum . Omuz ölçüm - 116 .- Kol 32 .- Göğüs 98.- bacak 54. -bel 82.- Boy 1.83 - Kilo 75-yaş 17 nisana kadar yeterli hacimi alamassam definasyona girmemeliyim yani 1yıl daha bulk devam etmelimiyim sizce ? Salondaki Hocamın biri bu yıl hiç definasyn düşünme seneye kadar Yani 2016 yazında define olursun dedi 2015 de full bulk devam et diyor . sizce ne kadar doğru ? yaz boyu göbekli dolaşmak istemiyorum :D not : ( Yağ Oranım 14-15 Arası ölçüldü ) Yardımlar için teşekkürler ...

Anladım 85 kilo olmak istiyosun ama bunu yağlanmadan getirmemeye bak çünkü boyuna göre kilon normal.Bende 181 boyundayım 84kg ama şimdi keşke bu kadar kilo almasaydım diyorum yağ oranım %17 belde fazla birikme yapıyor ve fazla bi spor geçmişin yoksa üçgenlikten eser kalmıyor :D . Demek istediğim bulk olduğunda bile %15 yağ oranını geçme 2-3 yıl sonra işler değişebilir tabi :)

Peki 6-7 aylık kilo alma döneminden sonra definasyona girmelimiyim ? Yoksa yukarda dediğim gibi 1-2 yıl boyunca hacim mi almalıyım... ?

Back
Yukarı