Merhaba.Kendi görüşlerimi yazabilirim.
Bir kere antrenman yapmadan makana vs yiyerek kilo almanız çok fayda sağlamayacaktır. İkincisi de bu iş için illa ki çok paranız olması gerekmiyor. Mesela makarna demişsiniz. Organik yoğurt 800 gramlık 6 veya 7 lira. Ona damı para yetmedi Organik yumurta tanesi 1 lira. Ona da para yetmezse normal yoğurt,yumurta. Sonra Fındık Ceviz Badem, onlara para yetmiyorsa fıstık. Sardalya, Hamsi vs vs derken liste uzar. Bunlar yoğun protein içermektedir. İkincisi yeterli ve kaliteli yağ tüketimi üçüncüsü de Yeterli karbonhidrat alımı gerekir.
Bu sporu aceleyle ve hızlı bir gelişimi hedefleyerek yaparsanız hele ki bir de çok tecrübeli değilseniz sakatlanma riski birhayli artar. Acele etmemelisiniz. Sabırlı olmalısınız. Düzenli antrenman yapmalısınız. Antrenmanları aksatmamalısınız.
Kendinizi başkalarıyla kıyaslamamalısınız. Şimdi ben 2x20 kiloluk dumbell larla bench yapıyorum. Adam geliyor 150 kilo barbell le yapıyor. O yaptı diye ben de illa ki 150 ye çıkmak zorunda değilim. Sizde başkası 4 ayda gelişti diye 4 ayda gelişecek değilsiniz.
Bu iş sürekli bir bilgilenmeyi gerektiriyor. Bunun için de youtube da konunun üstadlarını takip etmenizi öneririm. Fırsat buldukça okumalısınız. Çevrenizde bu konuda tecrübeli birileri varsa nasıl bir plana göre çalışacağınız konusunda fikir almalısınız.