bulk dönemi beslenmede çeşitlilik önemlimi?

bakici29

Üye
soru gayet açık arkadaşlar bulk döneminde beslenme programı hazırlarken yiyeceklerin çeşitlerinin fazla olması şartmı?
mesela sabah beş yumurta ile yulaflı yumurta yesem günün kalanında yarım kilo tavuk göğüs etiyle bulgur pilavı veya makarna+ kuruyemiş bazende kendi yağıyla kızarmış tavuk kanadı yesemde yetermi(toplanma en az altı öğün hedefliyorum)

yanlış anlamayın ama bu aralar forumdaki hiçbi soruma cevap alamadım arkadaşlar görüp cevap vermeyen insanların sayısı oldukça fazla acaba bilgili kişiler forumu bıraktımı yada bu konularda bilgilerimi yok?

Çeşitlilik tabi ki önemlidir ama sporcunun da yiyebileceği ve pratikte olan gıdalar az.
Genelde protein kaynağı olarak ekonomik diye tavuk göğsü tüketiyoruz.
Karbonhidrat kaynağı olarak da sağlıklı olanlarından bulgur, makarna ve yulaf var.
Bu konuyu takipte olacağım benim de merak ettiğim bir konu.

Önemli olan protein + karbonhidrat + yağ + mineral + vitamin dengesini sağlayabilmek bu konuda, araştırırsanız birtakım profesyonellerin uzun süreler boyunca beslenme durumunu aynen koruduğunu görebilirsiniz. Lakin sindirim sistemini zorlayan, zarar veren, zararlı bileşenlerin vücuda birikmesini sağlayan besinleri de sürekli tüketmemekte fayda var, misal müsli veya yulaf ezmesini her gün tüketirseniz bağırsaklarınız bayram edecektir, boşaltımda zerre sıkıntı yaşamazsınız :) lakin her gün yenen 200 gr kuzu eti birkaç gün içerisinde midenizde yanma, yani sindirim zorluğu ile karşınıza çıkacaktır.

Back
Yukarı