1.Amino asit antremandan önce alınmaz
2.Protein tozunun günde en az 2 porsiyon tüketilmesi gerekir
3.Herşeyi doğal yapabilmek için biraz maddiyat gerekir OsmanSon arkadaşımızın uyguladığı program gayet iyidir eğer hafta 3 kilo alıpta sağlam bi antreman yapıyosa tombiş falan olmaz merak etmeyin tam tersi hızlı gelişim gösterir ama altını çiziyorum sağlam antreman öyle 1 saatle biten bi antreman değil ...
1. En sağlam idman 30 dakikada biter. Vücuttaki atp depolarının kullanımı öyle uzun süre olmuyor.
2. 1 saat ağirlik idmanı için çok fazla ve kana çok fazla kortizol salınır. Böylece varolan kaslarınızda idmanda yıkılarak harcanmaya başlar. Buda metabolizma hızımızı yavaşlatır ve yediklerimizi yakamaz duruma geliriz.
3. Kasların uzerindeki yağ ve suyu kas lifi sanıyorsanız ben birşey diyemem size. Kas anatomi haritasına baktıgınız zaman ne demek istediğimiz anlarsınız.
4. Amino asit ve protein tozları asla bir bifteğin bir pirzolanın 300 gram tavugun 10 yumurtanın yerini tutmaz. Kaldıki şayet kullanıyorsunuz bunlar besin desteğidir. Amino asit idmandan öncede sonrada alınabilir. Whey protein idman sonrası tercih ediliyor. Öncelikle doğal beslenme.
5. Beslenmemizdeki yağ miktarını arttirmassak kaslarımızın gelişmesi için gerekli hormonların yapımını yavaşlatırız. Çok yüksek miktar karbohidrat yerine Bulgur yulaf gibi komplex karbohidrat kullanım doğal steroid olan hayvansal yağları ve kuruyemişleri beslenmemize eklemek zorundayız. Butun araştırmalar gösteriyorki yüksek yağ tüketen bir sporcu tüketmeyene oranla 2.5 lbs daha fazla kas kütlesi alır. buda tam olarak 1.5 kiloya denk geliyor.
Achilles gayet haklı ben onun haksız oldugunu gösteren birşey göremedim. kas liflerinin üzerindeki su ve yağ kas değildir. Amacimiz fiberleri büyütmekse vücudumuza neden harcayamadıgımız karbohidrat ve yağı sokalım.
Ayrıca butun araştırmalar gösteriyorki bir çok vücut geliştirmeci adayı vücuduna kullanamadıgı oranlarda protein sokmaktadır.
Şahsen idman programınızda 1 saatten fazlaysa ve nasıl bir idman stratejisi izliyorsunuz anlayamadım.
Hem gereksiz yere enerji alıyor olacaksınız çünkü idman size zarar verecek
Hem yağlanabilirsiniz ve vücut suyunuz artabilir.
Aynı zamanda hormonal sisteminiz aşırı karbohidrat yüzünden ve yetersiz yağ alımı yüzünden daha yavaş çalışır hale gelecek.
Bu işten zararlı çıkacağınıza inanıyorum mutlaka programınızı düzenlerken iyi bir endokrin uzmanına başvursaydınız.
Hormonların gucune inanıyorsanız kendı basımıza iş yapmamaya özen göstermeliyiz.
İyi bir endokrin uzmanı ve iyi bir antrenör. Gerisi sizin azminize kalmış.