Bu zayıflıktan nasıl kurtulurum

Forumda yeniyim konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Uzun zamandır kafaya taktığım konuyu artık icraate dökmek istiyorum. Öncelikle merhabalar. Bir süredir kollarımın inceliği ve güçsüzlüğünden şikayetçiyim. 16 yaşındayım. Temmuzda 17 olacağım. 1.76 boy 70 kiloyum kilodan pek emin değilim çünkü gerçekten zayıf görünüyorum rakamlara bakıldığında çok zayıf değilim ama görüntü maalesef öyle değil. Nasıl bu durumdan kurtulurum? Fotoları aynadan makineyle güç bela çektim fazla kaliteli değil ama tavsiyelerinizi bekliyorum. Öncelik olarak evde çalışmayı düşünüyorum ama sadece 5 kilo dumbell var onlarda ayarlamalı değil plastik. Önce kilo mu almam lazım ama pek iştahlı biri değilim bu yüzden zor yoksa direk çalışmaya mı başlamalıyım? Tavsiyeleri bekliyorum.

Eklentiler

• 100_1175.JPG
    100_1175.JPG
    75,7 KB · Görüntüleme: 608
  • 100_1176.JPG
    100_1176.JPG
    73,6 KB · Görüntüleme: 565
karın kısmın yağlı,kilo alsan gene o kısma gider dahada kötü olur.tavsiyem bir salona yazılman,kas kütleni arttırırken kilon da artar zaten.amacın yağsız kilo almak olmalı.

karın kısmın yağlı,kilo alsan gene o kısma gider dahada kötü olur.tavsiyem bir salona yazılman,kas kütleni arttırırken kilon da artar zaten.amacın yağsız kilo almak olmalı.
Hocam aslında şunu merak ediyorum. Bu vücütla örneğin direk kol çalışmaya başlasam kas olarak kilo alır mıym? Yoksa boşa mı çalışmış olurum? Salon arayışına gideceğim bu ara..

tabii ki de kas olarak kilo alırsın,ama tavsiyem fazla kiloların varsa onlardan kurtulduktan sonra sağlam bir temel üzerine bina kurman.

Hocam aslında şunu merak ediyorum. Bu vücütla örneğin direk kol çalışmaya başlasam kas olarak kilo alır mıym? Yoksa boşa mı çalışmış olurum? Salon arayışına gideceğim bu ara..
Yaşın dolayısıyla testosteron seviyen yüksektir büyük ihtimalle.tek bölgeyi çalıştırman doğru değil,iyi bir antrenaman programı uygula hedefine daha çok yaklaşırsın.evet,bu vücutla kas yapabilirsin yeterki beslenmene ve dinlenmene dikkat et,ve bir antrenman sistemin olsun.

Yaşın dolayısıyla testosteron seviyen yüksektir büyük ihtimalle.tek bölgeyi çalıştırman doğru değil,iyi bir antrenaman programı uygula hedefine daha çok yaklaşırsın.evet,bu vücutla kas yapabilirsin yeterki beslenmene ve dinlenmene dikkat et,ve bir antrenman sistemin olsun.
Peki hocam ben yaz tatilinde salona gitmek istiyorum önümüzdeki 1 buçuk ay ise evde çalışacağım ama elimde olan tek alet 5 kiloluk ayarlamasız dumbell. Bunlarla forumdaki evde dumbell ile çalışma programına uyarak kol göğüs ve omuz çalışsam verim alır mıyım? Diğer sorum ise beslenme konusunda sıkıntılarım var. Görüyorum ki bütün beslenme programlarında peynir olmazsa olmaz ama ben hayatımda hiç peynir ve zeytin yemedim allah affetsin kokusu bile midemi bulandırıyor hiçbir şekilde yiyemem bu açığı nasıl kapatacağım beslenmede? Yumurtayı,balı falan severim ama onda sıkıntı yok.

5kg ile baslarsin. Yetmezse cozum bulunur her turlu. Mesela benim arkadas sandalyenin ustune kitaplari koyup onlu kaldiriyodu
Suan itu'de :)

Peynir yiyemiyorsan, yogurt yumurta kefir ayran tavuk balik gibi protein kaynaklari var, dert etme derim.

Cevaplar için teşekkürler herkese. O zaman kol ve omuz çalışmaya başlıyorum evde şimdilik sonra da bir salon bulmaya çalışacağım.

Peynir yememen büyük bir sorun değil,yumurta ve ete çok önem ver.kendi fikrimi söyleyeyim 5 kg lik dumbell ile evde çalışıp verim alamazsın.en azından ısınmadan egzersiz yapma omuz veya triceps sakatlanabilir dikkat et.

Back
Yukarı