• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Bu vücuda göre antreman şekli?

Abilerim arkadaslarım bu benim vücudum doğrusunu isterseniz bu fotoları çekene kadar bende kendimin bu kadar kötü oldugunu bilmezdim niye böyle oldu anlamadım :)

yaşım 16 görünenin aksine çevik ve güçlü biriyim sayılırım. Gögüs 103 omuz 121 kol 34 ölçülerim bu yönde..

benchte 70 kg 6 tekrar falan yapabiliyorum diğer hareketlerdede ağırlıklarda fena değil ama barfiks çekemiyorum. Göbek ve bel bölgem ciddem yağlı gördügünüz gibi.

Benim sizden istediğim kafama en çok takılan ilk kardiyo tarzı ant mı yapayım böyle sürekli zayıflamak için yoksa kilolara mı abanayım yada ikisini bir arada mı götüreyim önereceginiz program ne şekilde olur ve hangi bölgede nelere dikkat etmeliyim lütfen okuyan bilgisi olan herkes bilgisini esirgemesin.

9 aydır yapıyorum bu sporu 1.84 boy 85 kiloyum şimdiden teşekkürler..

bench_O

Eklentiler

• gögs.jpg
    gögs.jpg
    38,8 KB · Görüntüleme: 558
  • MYBACK.jpg
    MYBACK.jpg
    42,1 KB · Görüntüleme: 539
  • mybackkollarbrb.jpg
    mybackkollarbrb.jpg
    43,8 KB · Görüntüleme: 611
  • önden.jpg
    önden.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 549
  • önKOL.jpg
    önKOL.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 512
  • yandan.jpg
    yandan.jpg
    36,9 KB · Görüntüleme: 511
Bence definasyon yap yağ oranını biraz daha indirmelisin bence kilo kaybet biraz daha. daha sonrasında kütle yapmaya geçersin.

Moralini Bozmak İstemem Ama Hiç Çalısmmıssın Gibi 9 Ayda cok Değişmen Gerekirdi. Önerim İse Haftada 3 Gün Spor Yapman Nedenı Adelen Küçük Buyutmen İçin İlk 3 Gunle BAska Kasların Buyu Dukten Sonra Parçalmaya Geçersin.

Pazartesı Göğüs Triceps
Çarsamba: Kanat Biceps
Cuma : Omuz Ayak

Diyer Gunler Dinlenme Ve Unutma Kardiyoya Sokarlarsa Girme Kardiyo Buyumenı Engeller Diyet Yapmayı Dusunme Buyumenı engeller ekmeyı Azak Pilav Vs.. Arttır Karbonhıdray Alki Buyusun Adele.

Moralini Bozmak İstemem Ama Hiç Çalısmmıssın Gibi 9 Ayda cok Değişmen Gerekirdi. Önerim İse Haftada 3 Gün Spor Yapman Nedenı Adelen Küçük Buyutmen İçin İlk 3 Gunle BAska Kasların Buyu Dukten Sonra Parçalmaya Geçersin.

Pazartesı Göğüs Triceps
Çarsamba: Kanat Biceps
Cuma : Omuz Ayak

Diyer Gunler Dinlenme Ve Unutma Kardiyoya Sokarlarsa Girme Kardiyo Buyumenı Engeller Diyet Yapmayı Dusunme Buyumenı engeller ekmeyı Azak Pilav Vs.. Arttır Karbonhıdray Alki Buyusun Adele.

göğüs günü triceps çalışmak hiç iyi olmaz göpüs hareketlerinin neredeyse hepsi tricepsi çalıştırır üstüne triceps girsen tricepslerin yorulmuş olucaktır bu da performansı ciddi bir derece düşürür.Göğüs biceps çalışmak en uygunu diye düşünüyorum :) iyi günler

göğüs günü triceps çalışmak hiç iyi olmaz göpüs hareketlerinin neredeyse hepsi tricepsi çalıştırır üstüne triceps girsen tricepslerin yorulmuş olucaktır bu da performansı ciddi bir derece düşürür.Göğüs biceps çalışmak en uygunu diye düşünüyorum :) iyi günler

Zaten Göğüsü İlk Çalısıcaksın Tricepslerin Isınıcak Sonra Tricepse Gececeksın İşin Mantığı O Zaten aynı Şey Kanat Ve Sonra Biceps Antremında da Geçerli Birde Söliyim Çalıstıgın Bölgeyi Sıcaktut Gelişmenı Arttırır Calıstıgın Bolge Sıcak kalınca dikkan edecen daha fazla şişecek bu yüzden VG ciler Yazın daha iyi büyür ve gelişir....

rceylan2

Sana katilmiyorum arkadasin dedigi gibi gogus de tricepsi isindirmaz aksine yorar. Isinma diyorsan gogus - biceps en iyisi gogus idmani bicepsi isindiracaktir. Sirt - bacak iyi gider . Omuz - triceps uygundur.

Aynen katılıyorum göğüsle Triceps aynı gün olmamalı. Biceps çok daha mantıklı ve daha yüksek performanslı olur.

Yazdıklarınız için teşekkürler ama demek istediğim şu ki bu geişmenin gecikmesinin sebebi bu sordugum soruarın yanıtsız olması ve hangisini daha önce yapıcam karar verememem fotolar antremansız halim bu arada.

Yağ oranımı nasıl düşürebilirim ve çok tekrar az kilomu, az tekrar çok kilomu yapmalıyım beslenme ne yönde olmalı ve kardiyo ne şekilde yapmalıyım?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:04 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:59 ----------

9 ay düzenlı çalıştınmı pekı

Hayır ilk 3 ay neredeyse hiç ve 1 aylık bi ara verdim adam akıllı çalıştıgım 3-4 ay var. Cidden.. Beslenmeyede özen gösteremedim

Gelisim olup olmadigi hakkinda yorum yapmak cok yanlis cunku kisinin baslarken ne durumda oldugunu bilmiyoruz. Safeo'nun yazdigi gibi, yag oranini dusurup akabinde kutle kazanma yoluna gidersen daha dogru bir yol izlemis olabilirsin kaldi ki gelisim yok degil, fotograflara dikkatli bakildiginda bu gorulecektir. Gelisimi gorebilmek icin inatla bunu sure ile dogru orantili dusunmek cahilliktir.

Kardiyo calismalarina agirlik vererek, gayet duzenli bir diyet programi ile yag yakimina agirlik ver ve yag oranini dusurdugun zaman yukleme yapmayi dene; daha iyi olacaktir vucudun icin.

9 ay yaptıysan salona sallana sallana gidip gelmişsin. Onun yerine inşaata gitseydin en azından cebine para girerdi.. :D

Gelisim olup olmadigi hakkinda yorum yapmak cok yanlis cunku kisinin baslarken ne durumda oldugunu bilmiyoruz. Safeo'nun yazdigi gibi, yag oranini dusurup akabinde kutle kazanma yoluna gidersen daha dogru bir yol izlemis olabilirsin kaldi ki gelisim yok degil, fotograflara dikkatli bakildiginda bu gorulecektir. Gelisimi gorebilmek icin inatla bunu sure ile dogru orantili dusunmek cahilliktir.

Kardiyo calismalarina agirlik vererek, gayet duzenli bir diyet programi ile yag yakimina agirlik ver ve yag oranini dusurdugun zaman yukleme yapmayi dene; daha iyi olacaktir vucudun icin.

mesajın için teşekkür ederim o kadar yorum arasında tek sordugum soruya karsılık buydu heralde. kardiyo yu antremanıma nasıl dahil etmeliyim peki?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:09 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:07 ----------

9 ay yaptıysan salona sallana sallana gidip gelmişsin. Onun yerine inşaata gitseydin en azından cebine para girerdi.. :D

dediğim gibi ilk 3 ay yapamadım gibiydi 1 ay ara verdim adam gibi çalıştıgım en fazla 4 aydır ve bu antremansız fotografım tamamen ama gercekten gelişme böyle düşünüyorsanız bikaç ay sonra sizi utandıracak bişeyler koyabilirim buraya.

Mesela belirli gunleri yalnizca kardiyo icin ayirabilirsin. Forumda fazlaca kardiyo ve diyetler hakkinda yazilmis veya Turkceye cevrilmis yazilar mevcut onlari aratabilirsin.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/h-zl-ya-yak-m-t32970p2.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/h-t-high-intensity-training-t25994.html?t=25994&highlight=hiit

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/neden-rl-k-antremandan-sonra-t26691.html

Ornek olarak birkac link verdim yukarida, bunlari incelersen faydali olabilir.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrica, ''ketojenik diyet'' hakkinda da bu konuda bilincli bazi forum uyelerinin konulari mevcut forumda onlari da inceleyerek akabinde detayli bir arastirma ile bilinclenebilirsin;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/paleo-8211-atkins-ketojenik-diyet-t44861.html?p=444402

Mesela belirli gunleri yalnizca kardiyo icin ayirabilirsin. Forumda fazlaca kardiyo ve diyetler hakkinda yazilmis veya Turkceye cevrilmis yazilar mevcut onlari aratabilirsin.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/h-zl-ya-yak-m-t32970p2.html

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/h-t-high-intensity-training-t25994.html?t=25994&highlight=hiit

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/neden-rl-k-antremandan-sonra-t26691.html

Ornek olarak birkac link verdim yukarida, bunlari incelersen faydali olabilir.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrica, ''ketojenik diyet'' hakkinda da bu konuda bilincli bazi forum uyelerinin konulari mevcut forumda onlari da inceleyerek akabinde detayli bir arastirma ile bilinclenebilirsin;

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/paleo-8211-atkins-ketojenik-diyet-t44861.html?p=444402

Tesekkür ederim cok sagol gercekten yardımcı oldun vakit ayırdıgın icin sagol

yağ oranını ındırmelısın güzel bır dıyet ve duzenlı cardıo calısmaları ıle daha ıyı sonuclar elde edebılırsin

Arkadaşım sanırım 9 ayını biraz heba etmişsin. Gerçi boyun ortalamanın üstünde belki bu biraz kapatıyodur demekte istiyorum ama hatlar sönük kalmış.

benchte 70 kg basarak kimle yarışıyorsun anlamadım ama daha doğru ağırlıklarla vucudunla yarışsan daha verimli sonuçlar alırsın diye düşünüyorum. Yardımcı olan arkadaşların verdiği proğramları çerçevenin dışına çıkmadan hayata geçirebilirsen birkaç ayda gözle görünür değişimlere şahit olabilirsin.

Etrafında kaldırılan ağırlıklara aldırış etmeden kendi yolunda ilerlemeni tavsiye ederim.

saygılar.

Back
Yukarı