TheKillerman
Üye
merhabalar. vücut geliştirmede 5. günüm
fakat daha önceden 1 er kiloluk 2 dumbell ile çalışıyordum. aldığım york marka dumbell seti 20 kiloya kadar destekli ve ilk olarak 12.5 kilo ile başladım. ham vücuduma fazla geleceğini düşünerek 8 kiloya indirdim. 15 yaşındayım 1.85 boyum var ve 90 kiloyum. kilo fazlam var ve göbeğim var. ben kendime zarar vermeden nasıl çalışırım ? bugün ilk olarak evimizdeki koşu bantında 40 dakika koştum. koşarken dumbell çalıştım. koşu bittiğinde dumbell ile her türlü hareketi yaptım sağa sola arkaya doğru hareketler yaptım. vücudumu açtım ve sandalyeme oturup kol kasmaya başladım. benim yaptıklarım doğrumudur ? amacım abartı birşey değil de en azından vücudum daha dolgun görünsün diye yapmak istiyorum. cevabınız için şimdiden teşekkürler. ayrıca yapmamam gereken hareketler varsa onlarıda söylerseniz sevirim. 5 ay önceye kadar profesyonel basketbol oynuyordum. vücudum 5 aydır hareket etmiyor. şuan yaptığım şey 6 kiloluk 2 dumble ile çalışmak. bugün 30 dk 1 saattir dinlenerek kollarımı güçlendiriyorum. her gün aynı hareketi yapsam zararlı olurmu ? her gün başka hareket falan birşeyler varmış. 5. gününü tamamlamış bir yeni başlayan kişi ne yapmalıdır ?