Bu hareket hangi karın kasını etkliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RaJeV
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

RaJeV

Üye
Açıkcası RaJeV arada yazılarını okuduğum oluyor senden böyle bir soru beklemezdim.
Alt veya üst yapıp kendin hissedebilirsin bu ayrı konu,
fakat hem altı hem üstü çalıştırsa ne değişecek mide de zaten temel belli başlı hareketler var.
Ki videoda hangi kasların sıkıştığı/çalıştığı görülebiliyor...

iyi forumlar

Açıkcası RaJeV arada yazılarını okuduğum oluyor senden böyle bir soru beklemezdim.
Alt veya üst yapıp kendin hissedebilirsin bu ayrı konu,
fakat hem altı hem üstü çalıştırsa ne değişecek mide de zaten temel belli başlı hareketler var.
Ki videoda hangi kasların sıkıştığı/çalıştığı görülebiliyor...

iyi forumlar

Ben karın antrenmanlarımı 2 ye bölüyorum.
Alt-oblik
Orta ve üst
olarak.

Alt veya üstü hissetmekte sorun yok. Benim için önemli olan orada o hareketi yaparken orta karın kasını hiç etkilememesi lazım. O yüzden emin olmak için sordum.
Bilen varsa etkiliyor yada etkilemiyor derse çok sevineceğim.

Orta bölgeyede vurmakta şahsi fikrim bu.
Karın idmanını bölmek doğru ama
alt karına yalnız 1 gün ayırıp
diğer idmanda komple üst karın ve obliklere yoğunlaşabilirsin.
Çünkü sıkı bir alt karın idmanı insanı gerçekten çok yoruyor, karını 4 bölgeye ayırmak biraz farklı ve garip geldi açıkcası, yine takdir senin tabiki.
Kafanda çok soru işareti ise bu hareket komple çıkarabilirsin yerine başka bir hareket koyabilirsin

Orta bölgeyede vurmakta şahsi fikrim bu.
Karın idmanını bölmek doğru ama
alt karına yalnız 1 gün ayırıp
diğer idmanda komple üst karın ve obliklere yoğunlaşabilirsin.
Çünkü sıkı bir alt karın idmanı insanı gerçekten çok yoruyor, karını 4 bölgeye ayırmak biraz farklı ve garip geldi açıkcası, yine takdir senin tabiki.
Kafanda çok soru işareti ise bu hareket komple çıkarabilirsin yerine başka bir hareket koyabilirsin

Alt karını çok güzel bir şekilde vurduğu için silip atmak istememiştim ama en kötü öyle yapacağım.

Obliği çok kasmadığım için alt karınla iyi gidiyor.

selam rajev,
bu çok yönlü bir hareket, bir nevi double crunch gibi,sağa sola eğimli yapılması oblikleri de çalıştırıyor, sadece düz olarak yapıldığında alt ve üst için ama özellikle tam orta kısımda yanma oluşturuyor..
ben rutinimde isteksiz olup kaçamaklar yaptığımda tek hareket olarak karnı tam olarak çalıştırıp bitirmek için arasıra kullanıyorum(bir nevi psikolojik olarak rahatlamak için)..
ancak alt karın için uygulanacak çok verimli bir hareket değil bence, başka hareketler deneyebilirsin, şunu yap demeyeceğim zaten hareketleri biliyosun :)

selam rajev,
bu çok yönlü bir hareket, bir nevi double crunch gibi,sağa sola eğimli yapılması oblikleri de çalıştırıyor, sadece düz olarak yapıldığında alt ve üst için ama özellikle tam orta kısımda yanma oluşturuyor..
ben rutinimde isteksiz olup kaçamaklar yaptığımda tek hareket olarak karnı tam olarak çalıştırıp bitirmek için arasıra kullanıyorum(bir nevi psikolojik olarak rahatlamak için)..
ancak alt karın için uygulanacak çok verimli bir hareket değil bence, başka hareketler deneyebilirsin, şunu yap demeyeceğim zaten hareketleri biliyosun :)

Süpersin tam istediğim cevabı aldım sağol thums:

Back
Yukarı