Bu göbekle ağırlık kaldırıp hacimlenmek zararlımı?

2jky6.jpg

2jkyp.jpg

2jkyv.jpg

Merhaba arkadaşlar.
Boyum:176
Kilom: 69

Amacım 75-76 kiloda kaslı bir vücuda sahip olmak.. benim şuan ağırlık çalışarak protein tozu alarak, iyi bir beslenme vs. yaparak kas olarak hacim kazanmam doğru olur mu?. Bu sporu ilk defa yapıcam.. Kollarım zayıf.. Benim ne gibi bir yöntem izlemem gerekiyor?

Yağ yakıcı supplement almama gerek var mı benim?. Haftada 5 gün çalışsam. 3 gün ağırlık + 2 gün cardiyo yapsam kas gelişimim zarar görür mü?

Şimdiden teşekkür ederim :)

Protein tozunu falan boşver bence , senin acilen cardio yapman gerekiyor bunu sende iyi biliyosun ayrıca ağırlık kaldırsan cardionun yanında bi sorun olmaz diye düsünüyorum , vücut yapınız göbek harıcınde normal gibi duruyor Türklerin bu konuda bir tabiri var "Bira göbeği" diye sanırım üstesinden gelebilirsiniz...

Boya göre kilo oldukca normal ama gel gelelimki o göbek ne:)

siz hem ağırlık çalışın aynı zamanda kardıo çalışması yapın ama mutlaka kardio çalışması yapın o göbek gitmedikce hiçbir zaman fit vücuda kavuşamazsınız göbek hep engel olur

ağırlıkla kardıo yaparsanız hem daha hızlı kılo verır hem daha az kas kaybı yaşarsınız hemde vücut yavaş yavaş şekile girer

yağ yakıcıya gerek yok protein tozuda ılk 3 ay gerekmıyor

69 kilo da böylesine bir yağlanma...
Allah kolaylık versin...

O yağlanmayı atacaksın define halin heralde 55 kiloda filan olur sonra onun üstüne kasdan kilo alacaksın bu sefer 70-80 aralığına kadar...

İşin hiç kolay değil, yolun zorlu...
Kolay gelsin :)

ektomorfa yakın bir vücut tipi olduğundan yağ göbekte toplanmış tabi bunun asıl nedeni düzensiz beslenme olmalı...
protein içerikli bir diyet ile kardio ağırlıklı antreman yaparsan durumdan kurtulabilirsin diye düşünüyorum...
aman göbeği eriteyim diye birden kilo verme vücut , omuzlar çöker ; yavaş yavaş...

Tavsiyeleriniz ve bilgilendirmeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepinize thums:

Bunun suçu hep yatmadan önce yenen pizzalar,colalar,lahmacunlar vs. 1-2 haftadır protein ve zeytinyağı ağırlıklı. karbonhidratı olabildiğince azaltarak(karatay diyetine yakın birşey) evde diyet yapıyorum. 2-3 kilo kaybettim ama çoğu su sanırım. Çünkü kardiyo yapamıyorum çünkü dışarısı çok soğuk.. Haftaya okula gidicem. Okulun salonunda çalışmaya başlıycam.

Dediklerinizi yapıcam sağolun :)

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Arkadaşlar forumdaki bu yeni başlayanlar için beslenme diyetini yaparsam göbeğim dahada artmazmı? Kollarım-Göğüsüm-kanatlarım gelişecek proteininde etkisiyle ama aynı zamanda ister istemez yağlanmada olacak. Bu göbek dahada birikecek :D . Bu durumun üstesinden nasıl gelebilirim?

Arkadaşlar forumdaki bu yeni başlayanlar için beslenme diyetini yaparsam göbeğim dahada artmazmı? Kollarım-Göğüsüm-kanatlarım gelişecek proteininde etkisiyle ama aynı zamanda ister istemez yağlanmada olacak. Bu göbek dahada birikecek :D . Bu durumun üstesinden nasıl gelebilirim?
S- Göbek yapmadan kilo alınabilir mi?
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g...9.html?t=10729
C- Göbek yapmaktan kasıt yağlanmak olduğu için yağlanmadan kilo almaya çalışacaksınız yani kaslarınızı artırarak kilo alacaksınız demektir.
- öğün sayısını artırın ve gün içine eşit aralıklara yaymaya çalışın.Her 2-3 saatte bir yemeye çalışın
- kan şekerinin hızlı yükselttiğinden ötürü basit şekerden ve işlenmiş karbonhidrattan uzak durun, kompleks karbonhidrat tüketin
- rafine unlu gıdalardan uzak durun , kepekli ve tam buğday ürünlerine yönelin
- yemeklerinizi haşlanmış yada ızgara yemeye çalışın, kızartmalar bol miktarda yağ içerir
- süt ürünlerinden yağı azaltılmış olanları tercih edin
- yağlı kuruyemişler tüketmemeye özen gösterin
- sosu bol yağ içeren yemeklerden uzak durun
- mümkün olduğu kadar beyaz et yiyin, kırmızı eti azaltın
- bol bol vitamin ve mineral kaynağı olan taze sebze, meyve tüketin
- vücuttaki kas kütlesini artırmaya çalışmak için düzenli olarak ağırlık çalışın
- günde enaz 3 lt su tüketin
- yağ oranınızı kontrol altında tutmak için haftada 3-4 gün antreman sonlarında 30 dk. kadar kardio vasküler hareket yapın

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

Kardiyoya ve sağlam bir diyete hemen başlamanız gerek ayrıca yavaş yavaş ağırlık antremanlarına başlayabiliriz.

Yağ yakıcı kullanabilirsiniz maddi durumunuz varsa.
Birçok seçeneğiniz var bu konuda

Son düzenleme:
kardio yap ama ağırlığada gir zira kilo kaybedersin ve cok zayıf görünürsün hem kas kütlesi eklemen hemde yağ yakman gerekli zor iş ama imkansız değil düzenli bir beslenme programı ve sıkı idmanlarla yapılabilcek bişey kolay gelsin

Back
Yukarı