Squat belli, bacak gücün varsa zaten yükselir. Deadlift belli bacak,kalça ve sırt güçlüyse patlayıcı güç de vardır ve kaldırırsın. Ama bench press hareket olarak biraz omuz ve oldukça etkin olarak da triceps kullanır. Genelde omuzdan yana her zaman güç vardır. Çok etkin olmaması gerekir çünkü. Fakat ilk tutuşta ön kol ve bileklerin güçlü olmalı. Eğer ilk tutuşta kaldırışta kemiklerinde yüksek kilolarda zorlanma oluyorsa sıkıntı buradadır bunları güçlendir. Ama yok ben bunda sıkıntı yaşamıyorum sadece kilo artırıp aynı tekrarlarda kalamıyorum diyorsan o zaman triceps güçlendirmek gerek. Fakat öyle kablo ile pushdown falan değil. Skull Crusher ve close grip press ler ile triceps in oldukça güçlenir ve bench için istediğin konuma gelir. Burada önemli olan kası hissetmek. Mesela dips te daha arkaya doğru acı varken, Push down da daha dışta acı varken Crusher ı doğru formda yaparsan daha içte bir acı yaşadığını göreceksin. İşte özellikle kol kaslarını tek yönlü çalışmamak gerekir. Fakat burada önemli birşey daha var. Beslenme,antrenman sıklığın ve ne kadar dinlendiğin. Mesela salona girince ilk bench yapmak var deadlift yapmak var. Aynı performansı alamazsın. İlk soraya koyarsan onda daha iyi ilerlersin. Farklı günler ise de ve ilk hareketin ise o zaman demek ki o güne yeterince iyi dinlenip beslenip uyumamış olabilirsin. Önceki günün yorgunluğu etki edebilir. Kısacası önce beslenmeme özellikle antrenman öncesi ne kadar karbonhidrat aldığına dikkat et. Hareket sırasına formuna ve bar altındaki konumuna dikkat et. Sonra bilek ve alt kol gücüne dikkat et. Son olarak da triceps in ne kadar güçlü ve hızlı itiş yapabiliyor dikkat et. Çünkü görünüşe göre kol gücünde çekiş olarak iyisin. İtiş gücün burada püf noktası olabilir.