Bu düşük yağlı harika besinleri nasıl kaçırdım hayret. Sabahları jambon in lor out!!

Arkadaşlar az önce alışverişteydim gözüme takıldı buzdolabı bölümündeki salamların kısmına bakayım dedim ne göreyim. Hindi jambon, dana jambon, piliç jambonlarda çok düşük yağlar varmış. Her kahvaltıda akşamları vs. lor peyniri yemekten kusacak hale gelmiştim. Süper oldu hayatıma renk kattı resmen. Az önce koskoca 150gram piliç jambonu götürdüm. O kadar özlemişim ki böyle bir kahvaltılığı. Normal dana salam vs. almadım tabi çok fazla yağ vardı. Aldıklarım markalarıyla birlikte besin değerleri aşağıdadır.

Değerler 100 gram içindir;

1. Polonez Hindi füme* 150gram=6.00 TL

Enerji protein yağ karbhdrt (Değerler 100 gram içindir)
89 - 16gr - 1 gr - 4 gr

2.Namet Dana jambon - 150 gram= 6.00 TL
Enerji protein yağ karbhdrt (Değerler 100 gram içindir)
120 - 19gr - 2,5 gr - 3,5 gr

3.Polonez Piliç jambon - 150 gram= 3,6 TL
Enerji protein yağ karbhdrt (Değerler 100 gram içindir)
101 - 18gr - 1 gr - 5 gr

Tadı güzel olsun diyenler dana jambonu ekonomik veya yağı az olsun diyenlerde 3.piliç jambonu tercih edebilirler.

Fazla vaktim olmadığı için hangi markanın besin değerleri ve fiyatları nasıl ayrıntılı bakamadım diğer alışverişimde uzun uzun bakacağım.

Sabahları jambon in lor peyniri out !!
 
5.5 tl'ye dardanel diyet ton balığı 160 gram yiyen biri olarak her yediğimde 25 gram protein alabiliyorum. Fakat burada ki piliç jambon ile 27 gram proteini 3,6TL'ye alıyorum. Fakat en karlısı tabii ki kızarmış piliç Buraya yarım pilici pirinç pilavıyla birlikte 4 TL'ye getiriyorlar. 150 gram et çıksa 40 grama yakın protein almış oluyorum.
 
İçlerindeki koruyucular çok ciddi kanserojen. Ayda bir kez tüketilebilir ama fazlası çok çok tehlikeli.

Kesinlikle;

Hergün tükaetmeye gelmez çünkü bu tür ürünler işlenmiş et ürünleridir.İçerisindeki katkı ve koruyucu maddeleride cabasıdır.Lor yiyemiyorsanız light peynir deneyin bence, yağı lora göre biraz daha fazla olabilir ama en azından daha sağlıklı ve lor peynire görede lezzetlidir...
 
Jambon, salam ve sosis hazır satıldıklarında aşırı işlenmiş olurlar. malesef koruyucu maddele de cabası. düzenli tüketmek ilerisi için riskli. yatarken yağsız peynir veya ton balığı tüketilebilir.
 
Aile dostumuz olan bir doktor benim konserve ton balığı tüketmeme o kadar kızdı ki dolapta 2 kutu kalmıştı onlara bile dokunamadım. Onlarında aslında katkısız demelerine rağmen, oda sıcaklığında yıllarca bozulmadan kalması için katkısız olamayacağını, ağır metaller içerdiği, en tehlikelisinin civa olduğunu ve kalıcı beyin hasarlarına yol açtığını söyledi. Tüketiceksende maksimum 2haftada 1 konserve tüket bari dedi. Onun yerine git balık al daha ucuza geliyor dedi. Tavsiyem lordan vaz geçmeyin:D Bende bu aralar likit yumurta akı arıyorum, ona başlicam bakalım doktor ona da kızıcak mı :D
 
Şu hindi fümeden ben de deneyeyim =)
Konu dışı- Likit yumurta akı da güzel olur böyle ziyan oluyo sarılar. Araştırdım lick bölge bayisi bize(bayrampaşa) yakınmış. Yarın arayıp öğreneyim nasıl gidileceğini, bir uğramak lazım :)
 
Son düzenleme:
draft balıklardaki civa hayvana yaşarken giriyor. işlenirken değil. yani tüm balıklar yaklaşık civa içeriyor. yıllarca terimi de en fazla 2 sene kadar dayanıyorlar. mümkünse taze yemek lazım ama burası gibi kara memleketinde taze zor. yazın balık yok.
likit yumurta akını fabrikada hazırlamakta bence ton balığını fabrikada hazırlamak gibi. en iyisi evde kendin hazırla. daha güvenilir olur.
 
hoppalaa :) Şimdi jambona ulaşcaz diye ton balığından da olduk jambondan da :) Ton balığı civalı, jambonlar kanserojen e biz ne yicez sürekli tavukla dana eti mi? 200 gram proteini insan tavuk, lor, yumurta ile dolduramıyor. Ton balığı da yoksa protein tozu almak farz oldu demek ki. Artık sabah akşam protein tozu içeyim de tavuk, taze balıkla destekleyelim bari :)
 
ya beni çok uyarmışlardı. bu konuda özellikle annem babam tabi aile oluna pek dinleyesi gelmiyor insanın yaklaşık 1 senedir her sabah 3 yumurtalı 70-80 gr kadar jambon ya da hindi fümeli omlet yiyordum ama artık bırakıcam kendimi zehirliyor muşum
 
genel olarak bir ürün ne kadar işlenmiş olursa doğallıktan o kadar uzaklaşmış oluyor. bu da vücuda zarar verme ihtimalini arttırıyor.
 
Ton balığında öyle zarar verecek derecede bir civa değeri falan olduğunu hiç zannetmiyorum. Midye deseniz anlarım. Sonuçta denizlerin en yoğun ağır metal içeren yerlerinde yaşayan canlılardır. Ama aynı şeyin balıklar için geçerli olması saçma. Sıcak iklimli ada ülkelerinde yaşayan insanlar ömürleri boyunca deniz ürünleriyle besleniyorlar. Ne civa zehirlenmesi oluyor ne de kalp rahatsızlığı.

Eğer bir konuda atıp tutulacaksa ortaya makale konsun, araştırma konsun. "Badi yapma bırakınca sarkarsın" diyen doktor var memlekette. O yüzden ünvanı ne olursa olsun, hiçkimsenin elinde kanıt yoksa dediğine inanmam. Bir iddia atıyorsanız ortaya, arkasında duracak birşeyler koyun. Koyamıyorsanız da inanmayın. Bu kadar basit.

Jambon salam ve sosis konusunda sonuna kadar katılıyorum ama. Anormal derecede işleniyorlar ve içlerinde çok fazla kanserojen katkı maddesi var. Bir de fümeler ile ilgili bir sorun vardı şimdi hatırlayamadığım. Üretim şekli yüzünden az tüketilmesi gerekiyor. Ayrıca bu ürünler çok tuzlu oluyorlar. Ona da dikkat ediniz.
 


ikisini de baştan aşağı okudum. Somon balığı ve light ton balığındaki civa oranının çok düşük olduğunu belirten karşılaştırmalar var. Keşke Türkiye'de de böyle balıkların civa oranları ölçülüp konservelere yazılsa :(
 
Arkadaşlar bimde kaanlar marka lor peyniri satılıyor şiddetle tavsiye ederim yağ oranı çok düşük ve tadı çok güzel. Yazılanlardan sonra jambonu yemiyorum tekrar lora döndüm :)
 
Back
Yukarı