Bu bölge neden gelişmemiş ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan elite35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

elite35

Üye
Spora ara vermiştim. Tekrar başladım. Ama en iyi halimdeyken bile o bölge (kırmızı kutucuk içerisindeki bölge) hep zayıf kalıyor. Acaba problem nedir ?
Bicepste 2 baş var zaten. Genetik olabilir mi ?
NOT: Kollarda çok gerideyim zaten belirtmiştim diğer konularda da.

Eklentiler

• Snapshot_20141010_4.JPG
    Snapshot_20141010_4.JPG
    205,3 KB · Görüntüleme: 735
Kolun Brachioradialis Kısmı orayı calıştırmak için
Hammer Curls
Reverse grip barbell curl

Hareketleri etkilidir

Kolun Brachioradialis Kısmı orayı calıştırmak için
Hammer Curls
Reverse grip barbell curl
Sürekli yaptığım hareketler zaten.
Acaba daha ağır mı yapmam lazım.
Genelde nizami yapmak için 15 tekrar çıkarabileceğim bi ağırlık seçerim. Yavaş ne nizami yaparım.

Sürekli yaptığım hareketler zaten.
Acaba daha ağır mı yapmam lazım.
Genelde nizami yapmak için 15 tekrar çıkarabileceğim bi ağırlık seçerim. Yavaş ne nizami yaparım.

Salonunuzda Ayna varsa kollarının aynayı görecek pozizsyonda o hareketleri yap ve Brachioradialis Kasına kan pompalayıp pompalamadıgına bak eğer kan pompalıyorsa sıkıntı yok saten o kas cok kolay gelişen bi kas degil

Short biceps olayi. Bi yönden iyi peak noktasi fazla olur. Benimde öyleydi baya fazlaydi ilk başladığım zamanlar yanlış çalışmadan oldu yada genetik böledir heralde. Hammer ve ters tutuş barla pazu hareketini arttirdim kolu haftada 2 yapmaya başladim şuan tam istedigim gibi zaten kol hacim aldikça pek sırıtmiyor.

Kolu 2 yaptığın programı bi yazabilir misin ? Ben de 2 yaptım 1 hafta, araya bayram girince yalan oldu.
Denemeye de korkmuyor değilim. Daha da hacim kaybetmesinden...

Gogus kol calistigim gun,

Inclene biceps curl 7x7 (bu harekette baslangic noktasinda avuçlar her an karsiya baksin ki biceps dinlenmesin hep stres altinda kalsin bunun en.guzel aciklamasini youtubeda sixpackshortcuts daki adam yapiyodu onu aradim bulamadim bakarsin.)

Barbell curl 7x3 bunu gercekten agir yapiyorum kendime göre 45-50kg ( bunun amacida o adam bahsediyodu yine acikliyayim, oturarak biceps hareketinde bicepsin uyarilmadigi yer kalmiyor ve barbell curl kasi tamamen buyutmeye yonelik oluyor o yuzden yapabildigin kadar agir yap)

Hammer curl 7x7 bunuda piramit seklinde 15kg 2 set17.5kg 2 set 20 2 set cikarsa 22.5 son set

Cevap için teşekkürler mkaya.
Ama aslında benim sormak istediğim bu 2 kere kol çalışmasını diğer günler etkilenmeyecek şekilde nasıl bölüyorsun?

3 gun off 2 gun idmanli 5 gun gectikten sonra kol günüm biceps triceps,

Egik sehpada barla pazu 5x12 15
Z barla ayakta pazu 5x12 15
Hammer 5x12 15 degsiiyo tekrar
Consnatre pazu 5 x13

Idman.bitince barfikse istedigin.bi sekilde asil hem vucudunu esnetirsin hem çok iyi bilek.çalıştırıyor

3 gun off 2 gun idmanli 5 gun gectikten sonra kol günüm biceps triceps,

Egik sehpada barla pazu 5x12 15
Z barla ayakta pazu 5x12 15
Hammer 5x12 15 degsiiyo tekrar
Consnatre pazu 5 x13

Idman.bitince barfikse istedigin.bi sekilde asil hem vucudunu esnetirsin hem çok iyi bilek.çalıştırıyor
Anlayamadım ama :D

Idmani yazayim kisaca

1.gün : gögüs, pazu, calf
2.gün : off
3,gün : sirt , arkakol
4.gün : off
5.gün : gögüs, omuz
6 gün: off
7.gün : pazu, arkakol
8.gün : bacak
9 gün : off

Sonra Tekrar 1. Güne

1 haftaya sıgmıyor programlarima off günleri olduğu icin. Is olarak yogun tempoda calisiyorum surekli koşuşturma halindeyim. Bu yüzden off günleri yapmassam müşterilerle konuşcak durumda olamam. :D

Spora ara vermiştim. Tekrar başladım. Ama en iyi halimdeyken bile o bölge (kırmızı kutucuk içerisindeki bölge) hep zayıf kalıyor. Acaba problem nedir ?
merhaba elite35
Çerçeve içindeki kısımdan bahsediyorsan.Bahsettiğin bölge Exacting51 dediği gibi Brachioradialis kası ve bu kas hammer curl çalışarak kayda değer biçimde büyümez. çünkü hammer esas itibariyle brachialis çalıştırır. Brachioradialis çalıştırmak için resimdeki hareketi yapmam faydalı olacaktır.İyi çalışmalar
asd.JPG
adsız.JPG

Eklentiler

• W7HXo.jpg
    W7HXo.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 367
@ercanvg' nin belirttiği gibi hareketten çalmamanız gerekiyor, ancak kolları tam açarsanız bicepsler üzerindeki baskıyı boşaltmış olursunuz. Egzersizin verimli olması için, negatif tekrarlarda baskının bozulmayacağı açıya kadar inmeli kollar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı