Bu alet ne işe yarar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan salih61
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Amcamın kullanmadığı çok eski olmayan garip bir geliştirme aleti vardı onu bana verdi ama tam olarak nasıl kullanılıp nereleri çalıştırdığını çözemedim yalnızca onu bükerken sanki göğüslerde oynama oluyor :D Bunu nasıl kullanacağım hakkında biraz bilgi verirseniz çok minnettar kalırım.
İşte resim;

kırma yay deniyor buna, göğüs için süper bir alettir. Bükülüyor. Ben de öğrenip alıcaktım, ama çekme yay alınca bunun prensibini öğrenmedim. Bu alet göğüsleri çok iyi çalıştırır.

Bu olmadanda, aletsiz bir şekilde aynı işlevi yapan bir hareket var. Yani yoksa elinizde almaya kalkmayın.

Ayakta normal duruşta, elleri göbek deliği hizasında birleştirip göğüsü sıkıştırma. Tüm güçle itilir. Eller birbirine simetrik birşekilde olmayacak. Bir elin başparmağı diğer elin üstüne gelecek şekilde olacak şekilde. Yine benzer bölgeleri çalıştıran aletsiz başka hareketlerde mevcut.

bu yay genelde büyük marketlerde satılır 20ytl civarında ben kullanmıştım omuz ve kollarımı kısmen göğüs çalıştırdığını hissettim ama tabi pek faydasız olduğunu söylerler ne kadarı doğru bilemem

Amcamın kullanmadığı çok eski olmayan garip bir geliştirme aleti vardı onu bana verdi ama tam olarak nasıl kullanılıp nereleri çalıştırdığını çözemedim yalnızca onu bükerken sanki göğüslerde oynama oluyor :D Bunu nasıl kullanacağım hakkında biraz bilgi verirseniz çok minnettar kalırım.
İşte resim;

bizim salonda da var ama sadece var ne kullandım ne de şimdiye kadar kullananı gördüm

benim arkadasımda var aynısı kullanımı soyle
hem onden bukebılırsın hemde kollarını basının ustunden sırtına dogru yapabılırsın yanı kolların arkadayken bukeceksın o zaman daha cok zorlanıyorsun daha cok calıstırıyor bıde adam dove bılırsın baya sert agır D:

Bu elemanın adı bükbüktür. Çok komik ismi vardır. Buna boru yayda derler ama gidipte boru alacam denmez hoş olmaz :) Çok güzel ve başarılı bir alettir. Antrenmanlardan sonra ben kullanırım. Pek çok şekilde kullanılabilir. Pek çok yeri çalıştırabilir. Boksta kaslara kondüsyon ve güç kazandırmak için kullanırdık.
Çalıştırdığı bölgeler çoğunlukla göğüs ve kanattır. tutuşuna göre ağırlık değişir. örneğin eğer göğsünün biraz önünde tutarsan ve açarken kollarını iyi açarsan göğsünü çalıştırır. eğer göğüs seviyesinin altında tutarsan yanı karnına doğru , sırt kaslarına vurur. bi ucunu koltuk altına alıp tek elle bükebilirsin. etini sıkıştırmamaya dikkat et. başının üstünde tutup öne doğru bükebilirsin. eğer U şeklinde bükersende kollarınıda çalıştırmış olursun. çok başarılı bir alettir hurda namını haketmez bence.

İşte resim;

bunun tek bi adı yok arkadaşım.
** Power twister
** Power brender
** Bük bük

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...r-t14567.html?t=14567&highlight=power+twister

Back
Yukarı