Buğday / Hedik

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan MERAKLI
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar uzun süredir evde işlenmemiş buğday tüketmeye başladım. Kilosu 1 ytl felan ( kunduru olanı ). Evde suda bir müddet haşlanınca köyle haşır neşir olanlarımız bilirler hedik olur ve çok lezzetlidir karbonhidrat açısındanda oldukça zengin vede ucuz bir yöntem olduğunu düşünüyorum evde çerez niyetine ara öğünlerde yenebilir. Ayrıca özellikle kilo almak isteyen arkadaşlarımız bolca tüketebilirler diye düşünüyorum.

Ancak şöyle bir sorum olucak buğday ekmeğinden beyaz ekmekten uzak durulması her defasında belirtiliyor bu buğday içinde geçerlimi vede uyguladığımız bu beslenme şekli ne gibi + - ler getirir.
 
Hedik gerçekten çok kaliteli bir karbonhidrat kaynağıdır fakat ekmek her ne unundan yapılıyor olsada bence çok fazla tüketilmemeli.İlla tüketeceksenizde bol tahıllı ekmeklerden olmasındasında fayda var...
 
Back
Yukarı