Bende Kemal'in geçelim bunları lafına katılmıyorum ama tartışmaya bir faydası olmadığı için o sözün üzerinde durmadım.
Sivaslı senin dediğini Ahmet Enünlü'de demişti, Serge Nubret'in Fransa'dak salonunda idman yaptığı dönemde orada idman yapan zencileri incelemiş, 6-7 ayda çok uzun yıllar vücut çalışan beyazların fizik yapısına kavuştuklarını gözlemlemiş, hatta diyordu, omuz ve triceplerinin yerleşimi farklı, tricepleri bizde yaygın olan şekilde hemen omuzla iç içe değil, daha aşağıdan başlıyor, yani omuz top gibi, bu bitiyor, alttan triceps başlıyor ve tabii bu da vücudu çok daha zengin gösteriyor, akıcı bir görüntü yaratıyor.
Haaa, bu yapıda beyazlar da var, mesela muhteşem omuz ve tricepleri ile Mike Mentzer, onda da bu durum vardı ama işte zenciler kadar sık görülmüyor beyaz adamda.
Aslında insan ırklarını anlamak için antropoloji bilimine yönelmek lazım, çok keyifli bir bilim gördüğüm kadarıyla.
Mesela Güney Amerika'daki engin Ant Dağlarında yaşayan insanların göğüs kafeslerinin çok geniş ve ciğer kapasitelerinin yüksek olduğu belirtiliyordu.
Bu tür adapatasyon-genetik modifikasyonlar tabii 1-2 kuşakta olmuyor, genetik bir hal alması çok uzun sürede oluyor.
Şu var, sıradan bir ciğer kapasitesinde birisi Ant Dağlarına gitse, orada elbette kendi potansiyelinin üst sınırlarına ulaşır, ciğerleri gelişir ama olabileceğinden çok değil, işte çevrenin sürekli etkisi doğuştan gelen genetiği etkiliyor.
Genetik zaten bu yüzden şans işi, yani binlerce yıldır kuşaktan kuşağa zorunluluk nedeniyle geçen üstün özellikler modern çağda gerekli olmadığı halde genetik şanslının emrine amade oluyor.
Antlarda şekillenmiş genetik yapısı olan bir insan dümdüz bir şehirde büyüse ve ciğerlerini zorlamasa bile dev göğüskafesi ile doğabiliyor.
Tabii göğüskafesi somut bir özellik olduğu için onu dedim, ya da kasların yapısı, laktik asit toleransı, ciğer kapasitesi ve daha bir sürü özellik.
Fiziksel olarak zenci hayranlığı bence olmayacak birşey değil, yani en seçme kölelerin torunları olan zencilerin fiziksel üstünlüğü gözle görülür birşeyse buna neden hayranlık duyulmasın ki?
Vücut geliştirmeye gelecek olursak, bir önceki mesajımı destekleyen bir örnek vereyim, zencilerin nüfuslarına kıyasla yenetek oranı daha fazla olabilir demiştim, ancak Arnold Schwarzenegger, Mike Mentzer, Lou Ferrigno, Samir Bannout'a baktığımızda beyaz ırkında üstün örneklerinin Sergio Oliva'yı konu dışında tutarsak zencilerden geri kalmadığını görüyoruz.
Sergio Oliva gerçekten milyarda bir gelecek bir genetik lotonun sonucu, bence bu renginden çok şansının bir sonucu, o kadar kusursuz bir genetiği olması zenci olmasından kaynaklanmıyor, belki o milyarda bir genetik loto gene birisine çıkar ama bu sefer beyaz olur.
Sergio Oliva'yı ben renginin dışında ayrı bir tür olarak görüyorum bunu belirtmem lazım!
Genişletmek için tıkla...