Brüksel lahanasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Coleman

Üye
Malzemeler:
500 gr Brüksellahanası
Tuz
1 küçük soğan
50 gr çekirdeksiz siyah zeytin
1 tatlı kaşığı kekik
100 gr dana jambon
Karabiber
1 - 2 çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı sirke
7 - 8 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr yağlı koyun peyniri

Nasıl Hazırlanır:
1. Brüksellahanasını yıkayıp ayıklayın. Üst yapraklarını ayırın. Kalan kısımları tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Yaprakları 2 - 3 dakika tuzlu suda haşlayın. Her ikisini soğuk suyla durulayın ve suyunu süzün.

2. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinleri dörde bölün. Domatesleri yıkayıp ayıkladıktan sonra dörde veya sekize bölün.

3. Jambonu 2 - 3 santimetre kalınlığında şeritler kesin. Yağsız bir tavada jambonu hafifçe kızartın.

4. Küçük bir kasede tuz, karabiber, limon suyu, kekik, sirke ve zeytinyağını karıştırıp bir marinat hazırlayın. Peyniri iri parçalara ayırın.

5. Brüksellahanasını bir kaseye alın. Soğan, domates ve zeytini marinata katıp harmanlayın. Ardından Brüksellahanasını üzerine dökün. Peyniri serpip servis yapın.


Not: arkadaşlar belki bunu neden yazdı diceksiniz bu gerçekde bb cohu yiyor bende başladım yemeye bende sevmem ama yemek şart beenden size tavsiye
 
çoksevdiğim karışım

300gr brüksel lahanası 250gr karnıbahar tat verecek kadar tuz alınır altı süzgeçli birinci çelik tencereye konur, birinci çelik tencereyle aynı ebattaki ikinci celik tencereye zaten bunlar genelde takım olur bir su bardağından biraz az su konur birinci çelik tencere ikinci çelik tencerenin üstüne oturtulur ağzı kapalı şekilde ateşin durumuna göre 20-25 dk sebzeler iyice haşlanır. bunun üstüne sarımsaklı yoğurt ile sos yapılır. afiyetle yenir.

iki bardak kuru ısırgan otu demlenir, rondoda çekilmiş havuç suyuyla karıştırılır buna birde portakal suyu ilave edilir sonra afiyetle içilir.

:?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı