Brüksel lahanasi

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve Coleman tarafından 28 Kasım 2004 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Coleman
    Offline

    Coleman Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2004
    Mesajlar:
    451
    Beğenileri:
    250
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ticaret
    Yer:
    istanbul
    Malzemeler:
    500 gr Brüksellahanası
    Tuz
    1 küçük soğan
    50 gr çekirdeksiz siyah zeytin
    1 tatlı kaşığı kekik
    100 gr dana jambon
    Karabiber
    1 - 2 çorba kaşığı limon suyu
    4 çorba kaşığı sirke
    7 - 8 çorba kaşığı zeytinyağı
    150 gr yağlı koyun peyniri

    Nasıl Hazırlanır:
    1. Brüksellahanasını yıkayıp ayıklayın. Üst yapraklarını ayırın. Kalan kısımları tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Yaprakları 2 - 3 dakika tuzlu suda haşlayın. Her ikisini soğuk suyla durulayın ve suyunu süzün.

    2. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinleri dörde bölün. Domatesleri yıkayıp ayıkladıktan sonra dörde veya sekize bölün.

    3. Jambonu 2 - 3 santimetre kalınlığında şeritler kesin. Yağsız bir tavada jambonu hafifçe kızartın.

    4. Küçük bir kasede tuz, karabiber, limon suyu, kekik, sirke ve zeytinyağını karıştırıp bir marinat hazırlayın. Peyniri iri parçalara ayırın.

    5. Brüksellahanasını bir kaseye alın. Soğan, domates ve zeytini marinata katıp harmanlayın. Ardından Brüksellahanasını üzerine dökün. Peyniri serpip servis yapın.


    Not: arkadaşlar belki bunu neden yazdı diceksiniz bu gerçekde bb cohu yiyor bende başladım yemeye bende sevmem ama yemek şart beenden size tavsiye
     
  2. trundirs
    Offline

    trundirs Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2005
    Mesajlar:
    92
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    24,5
    Yer:
    istanbul
    çoksevdiğim karışım

    300gr brüksel lahanası 250gr karnıbahar tat verecek kadar tuz alınır altı süzgeçli birinci çelik tencereye konur, birinci çelik tencereyle aynı ebattaki ikinci celik tencereye zaten bunlar genelde takım olur bir su bardağından biraz az su konur birinci çelik tencere ikinci çelik tencerenin üstüne oturtulur ağzı kapalı şekilde ateşin durumuna göre 20-25 dk sebzeler iyice haşlanır. bunun üstüne sarımsaklı yoğurt ile sos yapılır. afiyetle yenir.

    iki bardak kuru ısırgan otu demlenir, rondoda çekilmiş havuç suyuyla karıştırılır buna birde portakal suyu ilave edilir sonra afiyetle içilir.

    :?
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş