İyi forumlar arkadaşlar. 4.5 yıl kadar önce uzun süreli vücut geliştirmeyle ilgilenmiştim. Beslenmeden antrenmana kadar yarı doğru yarı yanlış görüşlerle üstüne sürekli bir şeyler ekleyerek istediğim vücuda ulaşmaya yaklaşmıştım ama sınav stresi ve yoğun tempo nedeniyle bıraktım. Geçen sene bir kaç ay devam edip yine bu sefer bölüm sınavlarının zorluğu nedeniyle bırakmak durumunda kaldım ama bu sefer baya ısrarcı bir şekilde tekrar başladım. (before fotoğrafı bile çektim yani bu sefer azimliyim). Bu sefer sıkıntım boyun düzleşmesi. 2-3 ay kadar önce fizik tedaviye gittim (ağrılar inanılmaz boyuttaydı) tedavi gördüm ve ağrılarım azaldı. Doktor 6 ay spor yapmamı önermedi ben ısrar edince vücudunu dinle dedi. Bende ağrılarım arada kesilip arada başladığı için spora başlama kararı aldım.
Şöyle bir durum var ki spor salonu görevlisi arkadaş omuz press ve squat girme sıkıntı olmaz oraya baskı bindirme dedi. Bende bunu biliyordum teyit etmenin rahatlığıyla spora devam ettim. (benim yöntemimde ilk hafta sadece 2 gün gider tüm bölgeleri açarım,hamlık gider ondan sonraki hafta program yapıp başlarım) 2 antrenmandan da şöyle bir sonuç aldım:
Antrenman sırasında hafif zorlanmaya bağlı ağrı oluyor.
Antrenman sonrası akşamı ağrılarım artıyor (belki duş alıp çıkmanın etkisi yada rüzgar yemeden de olabilir bilemiyorum)
Ama antrenman sonrası günler normalde olan ağrılarım %90 oranında azalıyor. Kas güçlenmesi olarak değerlendiriyorum ama emin de değilim. Yani antrenmansız yaşarken ağrılarım daha fazla oluyordu ama antrenman günleri ağrısı da açıkçası tedirgin ediyor.
Ne yapmalıyım? önerdiğiniz,önermediğiniz hareketler var mı? Sebebi ne olabilir ? Daha önce yaşamış veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.
iyi forumlar
Şöyle bir durum var ki spor salonu görevlisi arkadaş omuz press ve squat girme sıkıntı olmaz oraya baskı bindirme dedi. Bende bunu biliyordum teyit etmenin rahatlığıyla spora devam ettim. (benim yöntemimde ilk hafta sadece 2 gün gider tüm bölgeleri açarım,hamlık gider ondan sonraki hafta program yapıp başlarım) 2 antrenmandan da şöyle bir sonuç aldım:
Antrenman sırasında hafif zorlanmaya bağlı ağrı oluyor.
Antrenman sonrası akşamı ağrılarım artıyor (belki duş alıp çıkmanın etkisi yada rüzgar yemeden de olabilir bilemiyorum)
Ama antrenman sonrası günler normalde olan ağrılarım %90 oranında azalıyor. Kas güçlenmesi olarak değerlendiriyorum ama emin de değilim. Yani antrenmansız yaşarken ağrılarım daha fazla oluyordu ama antrenman günleri ağrısı da açıkçası tedirgin ediyor.
Ne yapmalıyım? önerdiğiniz,önermediğiniz hareketler var mı? Sebebi ne olabilir ? Daha önce yaşamış veya bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.