arkadaşım bu ilaçlar reçetelimi satılıyor reçetesizmi ?? hemen alıcamAilenle görüş beslenme takviyesi al mesela bu kadar takıntı yapıyorsan.
1) L-Arginine + L-Ornithine + L-Lysine (tablet) (Gece yatmadan önce alınır grovth büyüme hormonunun salınımını tetiklediği öngörülür)
2) Colostrum (capsul) (Anne ağız sütü diye geçer kas ve iskelet sistemi gelişimi için oldukça iyi bir destek sağlar)
3) Çinko (tablet) (200 den fazla enzimin faaliyetine katılır gelişim çağında son derece faydalı alınması gerekli minerallerden birisidir)
Bana kalırsa iyi bir beslenme programına ek olarak bu destekler düzenli kullanımla oldukça iyi olabilir.
Ergenlik döneminde boy uzaması; uykuya, genetiğe ve beslenmeye bağlıdır.arkadaşım bu ilaçlar reçetelimi satılıyor reçetesizmi ?? hemen alıcam![]()
Oha. Seninki çok anormal bir durum. ilaç kullandığın için mi?Seni temin ederim 16 yaşında 1.65 boyum vardı düzenli süt içerdim basket oynardım orası ayrı fakat 18 yaşında 1.90 boya ulaştım. Ve şuan 19 yaşında 1.90 boya sahip birisiyim. Senin gelişimin daha yeni başlıyor.
Boy uzmasının yüzde 90'a yakını genetiğe bağlı malesef. Hamurla beslenen çocukların 1.80'lerde boyu olabiliyor genetik faktörlerden ötürü.Ergenlik döneminde boy uzaması; uykuya, genetiğe ve beslenmeye bağlıdır.
Onun haricinde doktorlar uygun görürse, büyüme hormonu enjekte ederler ama onu daha çok cüce kategorisinde değerlendirdiklerinde yapıyorlar. Bizim 1.43 boyundaki bir arkadaşa uygulamışlardı. Çocuk 17 yaşındaydı, bir yılda 18 cm uzadı. Sonraki yılda 2-3 cm uzadı. Artık yetişkin bir erkek. 1,65 boyunda. Gene kısa ama cücelikten kurtuldu.
Bir de artık uzama çağın bitmiş olsa bile, ameliyatla 15-20 cm uzatılabiliyor. Ama acı verici bir süreç.
Başka türlü uzama olmaz. Basketbol, voleybol falan hikaye...1 cm bile katkısı olmaz.
Yukarıdaki takviyeler, çocuk yaştan itibaren iyi bir beslenme ile uygulanırsa sonuç alınabilir (L-Glutamin vs.. de eklenerek) ama çocuğa vermek uygun mu bilemem. Yani 10 yıl civarı almak lazım. 1-2 yılda sanmam etkili olacağını. Çünkü bunların katkısı çok çok düşük olur. Uzun vadeye yayılırsa, belki bir sonuç alınabilir.