Boynun yamuk durması

Normalde gayet normal boynum ama bench press çalışırken alna triceps çalışırken falan boynum farkında olmadan yamuk duruyo.Durum böyle olunca barda yamuluyo sol daha fazla sağ az çalışıyo ama ben farkında değilim.Çünkü o sırada boynum yan duruyo bana normal geliyo.Nasıl bi çözüm bulmam lazım buna ?

yok kardeşim öyle bi sorunum normalde boynum heryerim normal.Bench sehpahasına yatınca boynum farketmeden yamuluyor.Zorlanmadan mıdır nedir ?Anladın mı

Hafif, zorlanmadığın kilolarda deneyebilirsin. Belki ağır kilolarda formunu koruyamıyo olabilirsin.

Bir de sehpaya dikkat et. Uzandığın minder ile barı koyduğun eşek düz değil de yamuk kaynatılmış olabilir. Zamanında çalıştığım salonda da aynını yaşamıştım. Hareketi yaparken sol taraf sürekli eşeğe değiyordu. Birkaç antrenman sonra çözdüm olayı. Sehpayı yamuk kaynatmışlardı..

Aşırı zorlanmadan dolayı istem dışı yapılan bir hareket olabilir...Güç alabilmek için yapılmışır,mesela ben şınav çekergen gücümün son anlarında daha fazla çekebilmek için farkında olmadan parmaklarımı büker zemine onlarlada baskı kurarım...seninki de böyle bir şey olmalı...

Back
Yukarı