selimcan12
Üye
Dün sirt gunumdu bugun aksam boynumu egince sirtimin agridigini farkettim asiri bir agri degil nedendir acaba
Bende tek asagi indirirken oluyor tam olarak neden oldugunu bilmiyorumYa benimde aynı şekilde bir deadlift varyasyonunu yaptıktan sonra oldu muhtemelen de yani antrenman da hissetmedim lakin evde akşam nedense boynum ağrımaya başladı. İşte aşağı indirince en çok ağrıyor yukarı yada sağa, sola indirince de ağıyor ama aşağı indirmeye göre daha az sanırım farkında olmadan incittim gibi ama bir kaç gün olduğu için biraz ağrısı azaldı gibi sanki
Dün aksam sirtima sicak havlu koydum geçti bende hareketi vs yanlis yaptim sandim tesekkurlerKasınız tutulmuş. Yani kas uzayamıyor.
Örnek olarak kafayı aşşa eğdiğinizde, boyun kasınız uzar. Yada sola çevirebilmeniz için boynumuzun sol tarafındaki kasın uzaması lazım.
Kas uzamazsa aşşa sağa sola çevirmeyiz.
Yani kasınız uzayamıyor , kısa gergin bir şekilde kalıyor zorlayımcada acı veriyor.
Kası sıcak tutarsanız uzamaya başlayacaktır. En basitinden mermeri yada el uzunluğunda bir taşı ocakta ısıtıp havluya sarıp tutulan bölgenin üzerine koyarak terapi yapabilirsiniz. Sıcağı gören kas 15 dk içinde uzayabilecektir. Bir kaç gün bunu uygulayın geçer.
Rica ederim, iyi ısınmadan antrenmana başlarsanız, yâda kaldırabilceğiniz ağırlıktan fazlasını denerseniz kaçınılmaz olur sakatlık, iyi ısınmak lazım.Dün aksam sirtima sicak havlu koydum geçti bende hareketi vs yanlis yaptim sandim tesekkurler