Boy

Merhaba arkadaşlar ilk defa hesap açtım umarım yanlış başlık altına yazmıyorumdur lütfen ilgilenin bilgili bilgisiz fark etmez gerçekten ihtiyacım var

Merhaba dostlar ben 16 yaşındayım boyum 165 6 aydır profesyonel vücud geliştirme yapıyorum beslenmeme çok dikkat ediyorum annem 162 babam 174 dayimlar amcamlar vs 180 üstü hani spor yapıyorum ailem aşırı kısa değil beslenmeme çok dikkat ediyorum asla zararlı şeyler yemem vücudum kaslı yağ oranim düşük buna rağmen kısa kaldım gibi bı bilginiz var mı içini rahatlatsaniz çok korkuyorum teşekkür ederim

Not:doktora gittim her şey normal 180 cikarsin dedi ama cok güven vermedi daha sonraları da gittim tahlil vs hormonlar düzgün hiç bir tıbbi problem yok

Kardeşim ben 15 i bitirdiğimde 1.58 dim şuan 17 yaşındayım ve boy 1.75. Genetiğim sizinkilerden düşük olmasına rağmen. 2 yıl içerisinde 10 15 cm atman çok muhtemel

Ergenlige gec girmis olabilirsin. Benim de tanıdığım vardi adamin babasi 190 dan uzun 193-194 cm falan olabilirdi,annesi de kısa değildi 168-170 ablasi 175 cm falan en az vardi çocuk lise 2 de orta 2 öğrencisi gibi duruyordu 160-165 cm maximum. Lise 4 de falan en az 180 olmuştu sonra görmedim daha da uzadı muhtemelen. Yani ergenlige geç girmis olabilirsin

Kardeşim ben 15 i bitirdiğimde 1.58 dim şuan 17 yaşındayım ve boy 1.75. Genetiğim sizinkilerden düşük olmasına rağmen. 2 yıl içerisinde 10 15 cm atman çok muhtemel
Umarım dediğin gibi olur reis teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1529679996][/DOUBLEPOST]
Ergenlige gec girmis olabilirsin. Benim de tanıdığım vardi adamin babasi 190 dan uzun 193-194 cm falan olabilirdi,annesi de kısa değildi 168-170 ablasi 175 cm falan en az vardi çocuk lise 2 de orta 2 öğrencisi gibi duruyordu 160-165 cm maximum. Lise 4 de falan en az 180 olmuştu sonra görmedim daha da uzadı muhtemelen. Yani ergenlige geç girmis olabilirsin
Kardo 6. Sınıfta girdim eegenlige geç değil yani anlamadım ama yinede teşekkür ederim yorumun için

Umarım dediğin gibi olur reis teşekkür ederim[DOUBLEPOST=1529679996][/DOUBLEPOST]
Kardo 6. Sınıfta girdim eegenlige geç değil yani anlamadım ama yinede teşekkür ederim yorumun için

Ergenlige normal vakitte girdiysen 16 yaşından sonra 15 cm uzama zor gibi biraz. Kemik yaşın da 16 falan çıkar çünkü. Yukarıda verdiğim örnekte adamın anne baba ortalamasi acayip uzun olmasına rağmen çocuğun çok kısa olmasıyla ilgiliydi. Boy büyük oranda kalıtsal aktarıldığı için tezat bir durum vardı. Neyse çocuk 17 yaşından sonra boy attı. Ergenlige de 15-16 yaşında girdi muhtemelen. Kronolonik yaşı 16-17 olsa bile kemik yasi 13-14 falandı yani demek istediğim.

Ben de ergenlige normal vakit de girmiştim 13 yaşında falan. 16 da boyum 173-174 falan diye hatırlıyorum suan 179 . 5-6 cm uzama olmuş. 15 cm falan ekstrem bir durum yukarıda yazdığım gibi bir durum yoksa.

Son düzenleme:
Bol bol uyu.
Doğal yollardan uzamada ;
Uyku , genetik ve beslenme , anahtar rolde

Ama en önemlisi uyku. Özellikle uykunu, büyüme hormonunun daha çok salgılandığı saatlere denk getir. Ergenlikte yerçekiminden dikey yönde ne kadar az etkilenirsen o kadar uzarsın.

Son düzenleme:
Back
Yukarı