Boy Uzamasına Zararlı Dumbel Hareketleri Var mı ?

can_man

Üye
Merhaba arkadaşlar ben yeni başlayanlar için evde dumbelle egzersiz hareketlerini uyguluyorum.Ailem artık dumbelle çalışmamı yasakladı çünkü boyuma zarar vereceğini düşünüyorlar.Dumbell da kol çalışmamın bi zararı olur mu ? Bence ancak omuz belki zarar verebilir onun dışında bişey olmaz ama yinede sizede sorayım dedim;)

dumbell la çalışmanın belli kilolaları geçmediğin sürece bi zararı olacağını sanmıyorum Arnold press yapmayıver. Fakat hammer curl un bir zararı olurmu onu bende merak ettim ?

dumbell la çalışmanın belli kilolaları geçmediğin sürece bi zararı olacağını sanmıyorum Arnold press yapmayıver. Fakat hammer curl un bir zararı olurmu onu bende merak ettim ?

Evet 10 kg çalışıyorum mesela ben arnold press bence zarar verir ama hammer curl hakkında benimde pek bi bilgim yok :(

10 kilo ne zarar verecek allah aşkına, eskiden biz eşşek ölüsü gibi çantayla okula gider gelirdik. öyle birşey olsa ufacık yaşta o kadar ağırlık taşıdık diye boyumuz 1.25 kalırdı.

oyle bi dunya yok, genetigin neyse o kadar uzarsin zaten. 10 kilo yuzunden boy uzaman neden dursun

merhaba, boy uzaması genetik ve kemiklerin birleşme noktasındaki boşluklar ile alakalı.
boy uzamasının durmasının nedeninin ağırlık bindirme ile kemikler arasındaki boşlukların ve plakaların kapanması ve sertleşmesi olduğu söyleniyor. bu yüzden press hareketlerinden kaçınılması gerektiği iddia edilir.bence de omuz press hareketleri yapmayın ,kolda fazla sorun olmaz herhalde.
bunun yerine barfiks ,dips, kürek, koşu, zıplama, uzun atlama,pilates ya da basketbol gibi esneme ,uzama,uzanma egsersizleri içeren sporların az da olsa boy uzamasına katkısı var diye düşünüyorum. ama dediğim gibi boy kesinlikle genetikle ilgili ,istisnalar hariç sporla en fazla 5-6 cm farkeder.
bir de insan uyurken büyüme hormonu salgılıyormuş o yüzden bolcana uyuyun.

Back
Yukarı