öncelikle merhaba. burda bir çok bilgili kişi var soruma en doğru cevabı alacağımı biliyorum. ben 16 yaşındayım. boy ve kilo sorunum var. 9. sınıftayken 5 kilo aldım ve 55 kilo oldum. diyet sporla ancak 2 kilo verdim 4 kilo fazlalığım ver ve sonrasında bi türlü konsantre olamadım ve kilo veremedim. şu an beslenmem çok düzensiz ve o verdiğim 2 kiloyu da almaktan korkuyorum. şimdi lise 3 e geçtim ve sınav dönemindeyim diyet spor vs. işini rafa kaldırdım ancak nasıl beslenmem gerektiğini bilmiyorum. şimdi 8de okul var ve 4te evdeyim. kantinden bir şey yemek istemiyorum. sabahları 6 gibi kahvaltı yapsam eve gelince 4te yemek yesem yemekten 2 saat sonra meyve yesem sizce kilo alır mıyım ? benim dediğim gibi boy sorunum var 155 boyum. ben 2 yıldır şok diyet aç kalarak zayıflama vs gibi zararlı şeyler yaptım. çok aç kalarak diyet yaptım 1-2 cm uzayacaksam da uzayamadım belki de. boyumun uzamasını istiyorum annem 160 babam 165 var ya da yok. kardeşim 15 yaşında 163 birden boy attı bu yıl benden de kısaydı. sizce 5 cm daha uzama şansım var mıdır? boyumun uzaması için nasıl beslenmeliyim? 16 yaşındayım boyumun uzama şansı var mıdır? kaç yaşında durur uzamam? boyumun uzaması için ve kilo almamak için nasıl beslenmeliyim neler yemeliyim günde kaç adet meyve yemeliyim? örnek bi menü yazabilir miisiniz acaba? bide teyzem vücudun 3-4 yıl içinde oturur ve fazla kiloların gider istemedende olsa zayıflarsın diyor doğru mudur? lütfen cevaplarınıza ihtiyacım var yardım ederseniz çok sevinicem beslenmemi düzeltirsem (okul olduğu için 2 öğün yiyorum ancak) boy uzaması vee zayıflama mümkün olur mu acaba? çok kalın bacaklarım var kafa_ kafa_