Boy uzaması genetiktir ciddi oranda.Ama bu yalnız anne ya da baba demek değil. Yani, amcana dayına..kimden alacağın çok belli olmuyor.
Benim rahmetli dedemin boyu 1,65; kardeşinin boyu ise 2 metrenin üstündeydi.Aynı anne ve babadan olmalarına rağmen.
Bizde de babam 1,75; kardeşim 1,95 civarı ben ise zar zor 1,90

Ama babamın kardeşlerinden birisi, yani bir amca, 1,62 boyunda, bir oğlu 1,90 ın üstünde ama diğer oğlu 1,70 civarı.
O yüzden abine bakıp moralini bozma.
Hem tıp gelişti. 21-22 yaşından sonra ameliyatla uzayabilirsin.En yeni ameliyat modellerini kastediyorum. Kemiklerin aralarını açıyorlar, kemikler milim milim uzayıp birleşiyor.Yani vücudunda yabancı madde kalmıyor, uzayan kemiklerin olacak. Ama uzama hızlı olmuyor, 1 yılda en fazla 12 cm uzayabilirsin. O da vücudunda o cihazlarla yaşayarak. Daha sonra çıkarıyorlar tabi.
En yeni ve güncel ameliyat türü bu.
Öyle süt içmekle, kalsiyum almakla falan olmaz kardeşim. Tamam beslenme önemli ama bu anne karnında başlayan bir süreç. Yani 10-15 yaşından sonra çok iyi beslenerek çok fazla uzayamazsın. Beslenme önemli ama anne karnından başlayan bir süreç. Tabi katkısı olur iy beslenmenin o ayrı. En iyi çözüm için anne karnında başlamalı. Spor da uzatmaz.
Geriye kalan, genetik ve uyku. Bir de yetişkinlikten sonra ameliyat.