Boy uzama ve evde çalışma.

Enes Zed

Üye
Merhaba foruma yeni katıldım. 17 yaşındayım 1.70 boylarındayım. Geçenlerde doktora gittim bir kaç test yapıldı ve boy uzaman devam ediyor dedi. 4 ay içinde uzarmıyım diye sordugumda evet demişti. Yatmadan önce süt içiyorum. Sabahları kahvaltıda 1 kase yoğurt-1 dilim peynir-1 bardak süt içiyorum. Hedefim 4 ay içinde boyumu uzatmak ve yaza fit girmek. 61,5 kiloyum. Barfiks çubuğunda bacaklarım kapalı şekilde asılıyorum toplamda 1 yada 1 buçuk dakika. Her gün 45-50 defa zıplama egzersizi yapıyorum. Parmak uçlarımda durarak yukarı doğru geriliyorum elimden geldiğince. 3 defadan 10 ar kez barfiks çekiyorum. Bunlar yardımcı olurmu? Ve fit ve formda gözükmek için 8 dakikalık six pack hareketini yapıyorum. 3 defadan 10 ar kez şınav çekiyorum. Birde yüzmeye gitmeyi düşünüyorum haftanın 2-3 günü 1-2 saat yüzmenin faydası olur sanırım boy ve fit görünmeye ? Sizdende ekstra neler yapabilirim söylemenizi istiyorum forumda bilgili insanlar çok. Teşekkür ederim şimdiden hepinize :)

Ağırlı çalışmanı öneririm. Ağırlık çalışmak boy uzamasını durdurur falan diyorlar ama yalan. Boy uzamasını etkileyen en büyük etken genetik, sonra beslenme ve uyku.

Dün boyumu ölçtürdüm bot ile 1.74 botu çıkarttıgımda 1.71-1.72 falanım. Ağırlık konusunda tereddüt ediyorum çünkü burada bir arkadaşım var küçükken benden kat kat uzundu şimdi vücut geliştirme yapıyor çocuktan 1-2 cm fazla uzunum ve bunun sebebi fazla ağırlık altına girmesi diye düşünüyorum. Isınmak için 60 yada 80 kaldırıyorum diyordu. Ne kadar doğru bilemem bilgim kısıtlı zaten vg hakkında. Ayrıca bir sorum daha olacak koşmak boy uzamasını yavaşlatırmı hızlandırırımı? Evde koşu bandı var günde 5 dakika koşsam boy uzamama yararımı olur yoksa zararımı ?

Dostum şu boy uzaması olayını araştırmanı öneririm asılı kalmayla falan boy uzamana katkı sağlayamazsın boy uzaması genetik birşey aynı zamanda uyku ve beslenmenin doğrudan etkilediği bir durum asılı kalınca boy uzarmış falan bunlar gerçek dışı bende fitnessa başlamadan önce bu konuda çok araştırma yaptım 3.5ay önce başladım 1.5 2cm daha uzadım başladıktan sonra

Babam 1.75 falan. Onun babasi uzunmus yani dedem 1.80 85 falan. Anne tarafindan dayim uzun 1.80 falan. Bende 1.71 72. Beslenme olarak sabahlari yumurta sut yogurt peynir.

Back
Yukarı