Boy sorunum

Merhabalar değerli üyeler yaşım 17 boyum 1.71 babam uzun annem 1.65 akrabalar uzun babamın kardeşleri uzun amcaoğlum uzun kardeşim 12 yaşında benim boyumu geçti sosyal yaşantı olarak sıkıntı yok çevrem güzel ama aile büyüklerimin sürekli boyun kısa işte falan filan demeleri canımı sıkıyor genetik hesaplama yaparsak boy ortalamam 1.84 gözüküyor uzarmı sizce ? 1.80 falan olmasını istiyorum.

Genelde erkeklerde uzama 16 yaşında duruyor diye biliyorum. Ama ben 20 ye kadar uzadım. Yani genetiğine bağlı. Ailen o kadar uzunsa muhtemelen sende uzarsın. Bence beslenmenin tam olduğundan emin ol ve akışına bırak. Çunku elinde olmayan şeyleri kafaya takmak sana stresten başka birşey kazandırmaz. Olumlu düşün, pozitif bak. Ama dediğim gibi muhtemelen uzarsın. Kesin cevap istiyorsan doktora görün.

Salla kardeşim. tek derdin boy olsun. Artık zayıflamak için yetişkinlere yapılan mide ameliyatları gibi, yetişkinlere uzama ameliyatları da yapılıyor. Türkiyede çok yaygın değil ama Amerikada o kadar çok yapılıyor ki. Yapanlardan birisi de doktor bir arkadaşım. 3-5 yıla belki Türkiyede de yaygınlaşır.
Bekle bir 21-22 yaşına kadar. Halen boyundan memnun değilsen, ameliyatla yılda 20 cm kadar uzarsın.
Bana da kısa derlerdi, sonradan boyum 1,90 a yakın oldu.
Hayatındaki diğer şeylere odaklan. Ölümden başka herşeyin çaresinin olduğu bir devirdeyiz.

Salla kardeşim. tek derdin boy olsun. Artık zayıflamak için yetişkinlere yapılan mide ameliyatları gibi, yetişkinlere uzama ameliyatları da yapılıyor. Türkiyede çok yaygın değil ama Amerikada o kadar çok yapılıyor ki. Yapanlardan birisi de doktor bir arkadaşım. 3-5 yıla belki Türkiyede de yaygınlaşır.
Bekle bir 21-22 yaşına kadar. Halen boyundan memnun değilsen, ameliyatla yılda 20 cm kadar uzarsın.
Bana da kısa derlerdi, sonradan boyum 1,90 a yakın oldu.
Hayatındaki diğer şeylere odaklan. Ölümden başka herşeyin çaresinin olduğu bir devirdeyiz.
yılda 20 cm uzama nedir :) piuuuuu

yılda 20 cm uzama nedir :) piuuuuu
Ama maalesef spor yapamıyormuşsun:)
1 yıl boyunca hafif işlerde ancak çalışabilirmişsin ya da mümkünse evde dinlenme daha iyi imiş.
.Uzaktan kumandalı bir cihaz ile günün belli anlarında ameliyatla bedene yerleştirilen cihazlar uyarılıyor ve harekete geçiriliyormuş. Yanlış hatırlamıyorsam eklemler kıkırdakların arasına falan demişti,bu cihazları koyduklarını.
Bir nevi ergenlik sonunda kapanan uzama plaklarının yeniden aktifleştirilmesi gibi birşeydi sanırım. 5-6 yıl önce konuşmuştuk tüm detaylar aklımda değil ama en etkili ve en sonuç alınabilir ameliyat türü bu demişti.
Umarım çok geç olmadan Türkiyede de başlar.

Back
Yukarı