Boy konusunda sorun var?

Ulas30

Üye
Arkadaşlar önceden böyle konular açıldı ama benim ki biraz farklı
İlk önce yaşım 16 , kilom 64 , boyum genetikten kısa olduğu için 1.68 (daha fazla uzamıyor) ayakkabı falan giyince 1.70 falan oluyor fitness (3ay gidip bırakmıştım bu ay tekrar başlamayı düşünüyorum) gitsem cardio + ağırlık çalışsam maksimum ne kadar uzayabilir. Cevaplarınızı bekliyorum

Boy uzamasının çok büyük bir kısmı genetik, kalan küçük kısım ise beslenme ve sporla alakalıdır yani genetiğinde daha fazla uzamak yoksa pek uzama şansın yok yinede bence denemelisin genetiğinde varsa bunu vücut geliştirme ve vücut geliştirmeden dolayı uygulamak zorunda kalacağın güzel bir beslenme ile destekleyip uzayabilirsin.

Boyu genel olarak genetik belirliyor, bir doktora danışırsan daha sağlıklı bilgi edinebilirsin, yardımcı olabilir sana.

Genetik yönü tabiki var kardeşim ama daha 16 yaşındasın aileden sülaleden kısasın diye asla o boy uzamaz diye birşey asla yok.Tabiki 10 cm atmaktan bahsetmiyorum ama çok güzel beslenmeyle ve sürekli asılarak birazdaha atabilirsin maksimumunu ver yani bacak presslerle işin olmasın illaki atıcaksındır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Boy uzamasında;+
1-Genetik
2-Uyku
3-Çocukluktaki beslenme

18 yaşına gelince her türlü besini alsan da, beslenmenin etkisi sıfıra yakındır artık. Beslenme, çocukluktan itibaren sağlam olmalı. Şu an yapacağın şey, bol bol uyumak.
Büyüme hormonları 22 ile 02 arasında daha çok salgılanıyor. O saatleri uykuda geçir. Zaten uyuduğunda, yer çekimine karşı yatay pozisyondasın.Bu da uyku esnasında yer çekiminin baskısından kurtulmak demek.
Bu da yeterli uyku ile beraber iyi uzamanı sağlar.

Boy belli bir yaştan sonra uzamıyor zaten, birde genetiğe bağlı. Bende uzayamıyorum artık sağlık için spor benim ki.

Teşekkür ederim yorumlarınız için beslenmemi ve uyku mu düzelticem en azından moral oldu bana uzamasada yapacak bişey yok :)

spor salonlarındaki boy uzatma dedikleri şey eklem aralıklarının genişletmek yani vücuda esneklik kazandırmak göz yanılgısı gibi düşün ilizyon gibi belli bir süre spor yapmazsan vücut yine hamlar eski haline döner

inversion table denen bir alet var boy uzatma konusunda faydası olduğu söylenir internetten bir araştır derim.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı