Boy Konusu.

Merhaba arkadaşlar.1 aydır bodybuilding yapıyorum.Ama ayrıca basketbol da oynuyorum.Boyum 1.86 ve kilom 67 yaşım ise 14.Sorum şu body boy uzamamı etkiler mi?Daha çok uzamak istiyorum da.Ama halter filan yapmıyorum.Chest press,bench,lov row,pullover ve benzeri hareketleri yapıyorum.Sorun olur mu sizce?

Hayır olmaz. Herşeyi yapıyorum. 15 yaşımdayım. 175 boyla başladım 176yım şuan. (8.ayım)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Anladım.Salondaki Eğitmen de öyle dedi ama bir kaç forumda press hareketlerinin gelişimime çok Zararlı olduğu gibi Şeyler söylediler.İçimde kaldı şimdi.:confused::)

Dostum press ve bacak hareketleri kesin durdurur gelişimini kendimden biliyorum bende 13- 14 sene basket oynadım sana bunu döyleyebilirim

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyler,biriniz başka biriniz başka bir şey diyor.Basketbol hocam durdurur ve yavaşlatır diyor,spor salonundaki hocam hiç bir şey etkilemez aşırı ağırlık yapmadığın sürece diyor.Lanet olsun çok tedirginim.Boyumun daha uzamasını istiyorum ama güzel bir vücuda da sahip olmak istiyorum.Canım sıkıldı şimdi. :(

boy uzunluğu ile ağırlık çalışma arasında bir ilişki yoktur. aynı şekilde basketbol ile de boy uzunluğunun alakası olduğunu düşünmüyorum. ne hikmetse 210 cm boyu olup da basketbolcu olmayan görmedim , kesin çocukken büyüme hormonu kullanıyorlardır.

4 senedir vücut çalışıyorum yaşım 18 geçen sene boyum 173 idi bu sene 176 boyundayım,bacak hareketleride yaptım,presste yaptım hiç birşey olmadı.Duyduğum kadarıyla eğer ''squat hareketini çok ağır kilolarla girersen'' ozaman durdurabileceğini hatta boyunun kısalabileceğini biryerden duymuştum fakat bilemicem.

Back
Yukarı