Boy Kısalması ? Gelişim Durması ?

SnycnYcl

Üye
Squat vb. ayak hareketleri boy kısaltır mı ? Sırf bu yüzden ayak çalışmıyorum.Gelişimde durma olur mu ? Futbol oynadığım için ayak kaslarım güçlü testosterona güveniyorum :D

Hahaha :D Messi olalımda boy kısa olsun abi ben varım :D

Ben şöyle okumuştum squat gibi hareketler kemikleri sıkıştırarak gelişim çağında boy uzamasını yavaşlatır diye falan umarım doğru değildir

Ben şöyle okumuştum squat gibi hareketler kemikleri sıkıştırarak gelişim çağında boy uzamasını yavaşlatır diye falan umarım doğru değildir
doğrudur değildir bunun şu anda bilimsel bir kanıtı yok duğru diyende yalan söyler yanlış diyende yalan söyler ama ben 50 kilo ile yapılan squatın zararlı olacağını düşünmem ha basarsın 150 200kg boy uzaması dururmu bilmem ama durma tehlikesi var :)

Tamam ben yavaş yavaş başlıyım squat a ağır yapmam zaten :D Teşekkürler

bence squat yapmamakta yanlış, bacakta kas olması kemiklere binen basıncı azaltır,buda boy uzamasına yardımcı olur ama bacak egzersizlerini yüksek kütleye girmeden yapmalısın , büyüme çağın bittiğinde bol bol yüklenirsinn,zaten önünde up uzuuuuun senelerin var ;)

bence squat yapmamakta yanlış, bacakta kas olması kemiklere binen basıncı azaltır,buda boy uzamasına yardımcı olur ama bacak egzersizlerini yüksek kütleye girmeden yapmalısın , büyüme çağın bittiğinde bol bol yüklenirsinn,zaten önünde up uzuuuuun senelerin var ;)
Anladım kardeşim hafif ama bol tekrarlı girmem gerekiyo galiba

Back
Yukarı