öncelikle merhabalar geçende buna bezner bi konu açtım kilitlendi gerçekten forumu altüst ettim ama tam bir bilgi edinemedim umarım bu sefer yardımı dokunacak bilgiler edinebilirm 17 yaşındayım 60-63 kilo arası gidip geliyorum çünkü sıkı bir kilo alma diyetindeyim bazen öğün atladğım oluyor bazı günler onun için hemen kilo verebilyorum ailenın genetik yapısı böle neyse konu dışına çıkmayım 30 temmuz 1994 doğumluyum 17 gün sonra 17 bitiyor 18 den gün alıcam işte babamın boyu 180 abim 180 annem 168 ben kaldım 175 epey zamandır aynı boylardayım galiba şimdi bu sporada başlayınca iyice tereddütlere düştüm 2.5 aydır çalışıyorum şimdi boy uzamasını engelliyeblcek haraketlere baktım legg press var squat var ayakta halter kaldırma var squat harici legg press ve ayakta halter kaldırma programımda var legg pressi 30 kg da yapıyorum 3 set 12 tekrar halteride 22.5 kg da kaldırıyorum 3 set 12 tekrar bu haraketlerde yaklaşık 1.5 ay eklenelei programıma bundan önceki programımda temel haraketler vardı nasıl diyim yani ağır değildi düzenlide besleniyorum spora başladığımdan beri öncesinde biraz düzensizdii günde 2 öğünle durduğum olurdu pek fazla değil tabide fazla yemezdim yani 54 kiloydum 60 ı geçtim şimdi sıkı bir beslenme programı ile 1 ayda acaba 180 olabilme ihtimalim varmıdır bu haraketlerin eklemlerimi kapatmış olabilme ihtimai varmıdır fazla ağır değil ağırıklar aslında ama hocama soruyorum yok bi şey yapmaz o haraketler engellemez filan diyor boyu ama eve geliyorum internette araştırıyorum engeller diyor umarım yardımcı olursunuz konu kapanmaz şimdiden herkese teşekürler