Kolay Boşnak Mantısı [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]....Kilo almak isteyenler için mükemmel ayda 5kilo garanti yüksek karbonhidrat protein ve yağ ihtiva eder [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Boşnak mantısı aslında hamur yoğurarak ve açarak oluyor ama bu tarifte kolay versiyonu yani ben açamam derseniz,bu tarifi denemenizi tavsiye ederim... kıymalı,patatesli,ıspanaklı hatta patlıcanlısı bile var..ama en lezzetlisi ıspanaklı ve kıymalı [/FONT] MALZEMELER: 1 paket milföy hamuru 250 g kıyma 1 soğan birkaç dal maydanoz tuz,karabiber sarımsaklı sos biberli,yağlı sos YAPILIŞI: Kıymaya,rendelenmiş soğanı,maydanozu,tuz ve karabiberi ekleyip yoğuralım.Milföyleri 4'e bölelim,dörde böldüğümüz minik parçanın içine kıyma harcından koyalım ve bohça gibi kapatıp,ters çevirip,yağlanmış tepsimize yanyana dizelim ve fırına verelim(200derece).Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli,yağlı sos döküp servis edelim.
Bunlardan hangisi boşnak böreği?Görsellere baktım ama buna benzemiyorlardı hiç.Bunlar boşnak mantısı mı?
şu 1.sinde dökmüş oldugun soğan, salça, yağ karışımı sos varya tamamıyla mükemmel...bilmem bilir misiniz, gürcü mantısı, ah ah ne güzeldir ya...bu işin merkezi rusya aslında oraları harika yapıyorlar...rusların kreşiinde küçükken kaldıgımda, onların ne kadar yemek üstadları oldugunu bir zamanlar ögrenmiştim...gerçekten mantıyı harika yapıyorlardı....boşnak larda eminim güzel yapıyordur , ama benm için farketez kim yaparsa yapsın güzelse hemen yerim...
Bu mantı çok enteresan bir yemek.Birçok ülkede değişik türde yapılıyor.Esasen hangi millete ait anlayamadım bir türlü.
Şimdi diyette olmayacaktım ki bir tencere mantının 10dk de işini bitirirdim ama napalım şu kiloların gözü kör olsun.
aslında bu böregi görmüşken aklıma şey geldi...bu tavuklu börekler oluyr ya, filetoyu haşlayıp içine yoğurt, maydanoz, birazcık ta baharat fln katıyorsun...annem her ay yapar bana, harika bir tadı var....görünüşü buna benziyor...
D.Wolf aslında tavuklu börek deyince aklıma (potoplica)geldi potoplika saç üzerinde pişirilen yufkaların, orta büyüklüklerde parçalara ayrılıp tepsiye dizilmesi (tepsiye dizerken arada hava boşluklarının olmasına dikkat etmek gerekir, düz dizilmiyor) ve üzerine tercihe göre, suyu ile birlikte haşlanmış dana eti veya tavuk etinin dökülerek tekrar 10 dakika kadar fırınlanması ile yapılan geleneksel bir boşnak yemeğidir(www.balkanskidom.com/showthread.php?t=218)etin yağlı olması makbuldür
Kosova'da da mişoriz diyorlar buna. Pek sevmem ama arnavutlar toplandırlar mı kesin yaparlar bu yemekten. Bir de pırasalı börek vardır ki...... Yemek lazım anlatılmaz......