bosnak mantisi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve BOSNAK tarafından 16 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    Kolay Boşnak Mantısı



    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]....Kilo almak isteyenler için mükemmel ayda 5kilo garanti:D yüksek karbonhidrat protein ve yağ ihtiva eder [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Boşnak mantısı aslında hamur yoğurarak ve açarak oluyor ama bu tarifte kolay versiyonu yani ben açamam derseniz,bu tarifi denemenizi tavsiye ederim... kıymalı,patatesli,ıspanaklı hatta patlıcanlısı bile var..ama en lezzetlisi ıspanaklı ve kıymalı [/FONT]

    MALZEMELER:
    1 paket milföy hamuru
    250 g kıyma
    1 soğan
    birkaç dal maydanoz
    tuz,karabiber
    sarımsaklı sos
    biberli,yağlı sos

    YAPILIŞI:
    Kıymaya,rendelenmiş soğanı,maydanozu,tuz ve karabiberi ekleyip yoğuralım.Milföyleri 4'e bölelim,dörde böldüğümüz minik parçanın içine kıyma harcından koyalım ve bohça gibi kapatıp,ters çevirip,yağlanmış tepsimize yanyana dizelim ve fırına verelim(200derece).Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli,yağlı sos döküp servis edelim.
     

    Ekli Dosyalar:

    castorpollux, Ayaz, olgonu.10 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    pardon ya mantı tarifi verecektim başlık börek olmuş :)
     
  3. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Bunlardan hangisi boşnak böreği?Görsellere baktım ama buna benzemiyorlardı hiç.Bunlar boşnak mantısı mı?
     
  4. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    şu 1.sinde dökmüş oldugun soğan, salça, yağ karışımı sos varya tamamıyla mükemmel...bilmem bilir misiniz, gürcü mantısı, ah ah ne güzeldir ya...bu işin merkezi rusya aslında oraları harika yapıyorlar...rusların kreşiinde küçükken kaldıgımda, onların ne kadar yemek üstadları oldugunu bir zamanlar ögrenmiştim...gerçekten mantıyı harika yapıyorlardı....boşnak larda eminim güzel yapıyordur , ama benm için farketez kim yaparsa yapsın güzelse hemen yerim:D...
     
  5. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    bunlar boşnak mantısı başlık boşnak mantısı olacaktı :eek: 1.si hazır yufkadan 2.resim ev yapımı
     
  6. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Bu mantı çok enteresan bir yemek.Birçok ülkede değişik türde yapılıyor.Esasen hangi millete ait anlayamadım bir türlü.
     
  7. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    daha cok kafkas kökenli bir yemek diye biliyorum...
     
  8. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    -baslik editlendi.
     
    BOSNAK bunu beğendi.
  9. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    bosnak böreği
     

    Ekli Dosyalar:

    • börek.jpg
      börek.jpg
      Dosya Boyutu:
      156,9 KB
      Görüntüleme:
      490
  10. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Şimdi diyette olmayacaktım ki bir tencere mantının 10dk de işini bitirirdim ama napalım şu kiloların gözü kör olsun.
     
  11. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    aslında bu böregi görmüşken aklıma şey geldi...bu tavuklu börekler oluyr ya, filetoyu haşlayıp içine yoğurt, maydanoz, birazcık ta baharat fln katıyorsun...annem her ay yapar bana, harika bir tadı var....görünüşü buna benziyor...
     
  12. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    D.Wolf aslında tavuklu börek deyince aklıma (potoplica)geldi


    potoplika saç üzerinde pişirilen yufkaların, orta büyüklüklerde parçalara ayrılıp tepsiye dizilmesi (tepsiye dizerken arada hava boşluklarının olmasına dikkat etmek gerekir, düz dizilmiyor) ve üzerine tercihe göre, suyu ile birlikte haşlanmış dana eti veya tavuk etinin dökülerek tekrar 10 dakika kadar fırınlanması ile yapılan geleneksel bir boşnak yemeğidir(www.balkanskidom.com/showthread.php?t=218)etin yağlı olması makbuldür
     

    Ekli Dosyalar:

  13. snickers
    Offline

    snickers Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2007
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Kosova'da da mişoriz diyorlar buna. Pek sevmem ama arnavutlar toplandırlar mı kesin yaparlar bu yemekten. Bir de pırasalı börek vardır ki...... Yemek lazım anlatılmaz......
     
  14. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    anlaşılan buradaki herkes ağzının tadını biliyor :) yapımı pratik olması çok iyi...
     
  15. FaDetoBLaCK
    Offline

    FaDetoBLaCK Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    sarajevo
    ah ah bi boşnak boreği olsaydı da yeseydik şimdi:))))
     

Sayfayı Paylaş