ahmet3372
Üye
İlk bu yemek hem karbonhidrat hemde protein açısından zengindir.
1 Kişilik tarifi veriyorum ben siz kendinize göre malzemeleri ekler yada çoğaltırsınız.
4 adet yumurta akı(isteğe göre 1-2-3-4 yumurta sarısıyla beraber koyabilirsiniz)
4 adet orta boy patates
1 bardak süt yada yoğurt
Yarım tatlı kaşığ yada isteğe göre pul biber
1 tatlı kaşığı yada isteğe göre kekik
İsteğe göre tuz'da atabilirsiniz.
İsteyen olursa içerisine sosis yada salam'da koyabilir
Önce patatesleri minik şekilde küp küp doğrayın.Daha sonra bu patatesleri az miktarda yağ'da kızartın.Eğer içerisine sosis veye salam koyacaksak bunları patateslerden 5 dk sonra kızartmak için içine ilave edin.Patatesler kızarırken yoğurtlu yada sütlü sosunu yapalım.Yoğurtlu sos biraz daha hafif rahatsız etmiyecek şekilde eşkimsi güzel bir tat veriyor.Süt ise aynı şekilde hafif tatlı tat veriyor.İkiside çok güzel oluyor ama.1 bardak yoğurtun yada sütün içine pul biber kekik ve tuzu ilave ediyoruz.Bunları kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.Daha sonra sosumuzu bir kenara koyup kızaran patateslerimizin üzerine yumurtalarımızı koyuyoruz.Yumurtaların pişmesi ve eğiş dağılması için karıştırıyoruz.Yumurtalarda piştikten sonra içerisine yoğurtlu yada sütlü sosumuzu koyuyoruz.Yoğurtlu olunca yoğurt kesiliyor ve suyunun çekmesini bekiyoruz.Aynı şekilde sütüde çekmesini bekliyoruz.Süt yada yoğurtlu sosumuzun suyu çekilince omletimiz hazır oluyor.Afiyetle yiyebiliriz.Ben sürekli yapıyorum tadıda çok güzel herkese tavsiye ederim.
1 Kişilik tarifi veriyorum ben siz kendinize göre malzemeleri ekler yada çoğaltırsınız.
4 adet yumurta akı(isteğe göre 1-2-3-4 yumurta sarısıyla beraber koyabilirsiniz)
4 adet orta boy patates
1 bardak süt yada yoğurt
Yarım tatlı kaşığ yada isteğe göre pul biber
1 tatlı kaşığı yada isteğe göre kekik
İsteğe göre tuz'da atabilirsiniz.
İsteyen olursa içerisine sosis yada salam'da koyabilir
Önce patatesleri minik şekilde küp küp doğrayın.Daha sonra bu patatesleri az miktarda yağ'da kızartın.Eğer içerisine sosis veye salam koyacaksak bunları patateslerden 5 dk sonra kızartmak için içine ilave edin.Patatesler kızarırken yoğurtlu yada sütlü sosunu yapalım.Yoğurtlu sos biraz daha hafif rahatsız etmiyecek şekilde eşkimsi güzel bir tat veriyor.Süt ise aynı şekilde hafif tatlı tat veriyor.İkiside çok güzel oluyor ama.1 bardak yoğurtun yada sütün içine pul biber kekik ve tuzu ilave ediyoruz.Bunları kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz.Daha sonra sosumuzu bir kenara koyup kızaran patateslerimizin üzerine yumurtalarımızı koyuyoruz.Yumurtaların pişmesi ve eğiş dağılması için karıştırıyoruz.Yumurtalarda piştikten sonra içerisine yoğurtlu yada sütlü sosumuzu koyuyoruz.Yoğurtlu olunca yoğurt kesiliyor ve suyunun çekmesini bekiyoruz.Aynı şekilde sütüde çekmesini bekliyoruz.Süt yada yoğurtlu sosumuzun suyu çekilince omletimiz hazır oluyor.Afiyetle yiyebiliriz.Ben sürekli yapıyorum tadıda çok güzel herkese tavsiye ederim.